Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Περί εκλογών και άλλων δαιμονίων

                            Σκόρπιες Σκέψεις

Ο καθένας θα ψηφίσει με τα δικά του κριτήρια.Ιδεολογικά,πολιτικά,αισθητικά,ποδοσφαιρικά κτλ.Επείδή κάποια πράγματα είναι απλά,ας τα θυμηθούμε ή ας τα ανακαλύψουμε για πρώτη φορά.
                                                                Από τη στιγμή που έχουμε αποφασίσει,αποδεχτεί σιωπηρά τους κανόνες που άλλοι έθεσαν σε αυτό το πράμα που έχουν ονομάσει αστική δημοκρατία και μας έχουν αφήσει μόνο αυτή τη χλωμή ψήφο,ας τη χρησιμοποιήσουμε εναντίον τους.
                                            Αφού εγώ κάθομαι εδώ και εκτονώνω την οργή μου γράφοντας μαλακίες,εσύ κάθεσαι και τις διαβάζεις,ας πάμε να ψηφίσουμε και ας μη μιλάμε πολύ.
                                             Η αποχή δεν είναι λύση,σχόλια του στυλ "δε πάω να ψηφίσω,όλοι ίδιοι είναι κτλ." είναι ξεπερασμένα.Αλλιώς μη γκρινιάζεις,η δικιά σου αδιαφορία τους τρέφει.
                                              Όταν θα βγούμε έξω και θα βάλουμε τους δικούς μας κανόνες,στο δικό μας παιχνίδι,θα μπορείς να γκρινιάζεις όσο θες,γιατί θ'αντιμετωπίζεις τις συνέπειες των δικών σου επιλογών.Μέχρι τότε,μια παλιοψήφος μας έχει μείνει,ας μην την χαρίσουμε και αυτή.

 Διάβαζα τη συνέντευξη του Θεοδωράκη στην Εφημερίδα των Συντακτών και με πήραν τα γέλια.Προσπαθεί πολύ,πάρα πολύ να περάσει τις συστημικές,φιλομνημονιακές απόψεις με διαφορετικά λόγια που καταλήγει να μη λέει τίποτα για ο,τιδήποτε.
                                                 Τα σάπια υλικά ακόμα κι αν στα σερβίρουν υπεργκουρμέ,όπως στο Hannibal,πάλι δηλητηρίαση θα πάθεις.Ο κύριος Ποτάμι λέει πως δεν έχει ιδεολογία.Κι αυτό ιδεολογία είναι,αλλά μη του το πείτε και θυμώσει.
 Οι υπάλληλοι δεν έχουν ιδεολογία,κάνουν αυτό για το οποίο πληρώνονται.Αφού η κίνηση των 58 δε θα έβρισκε ούτε 58 ψήφους,χρειαζόταν κάτι διαφορετικό.
                                                Με μπροστάρη ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο,δημοσιογράφο αμφιλεγόμενης ποιότητας,με ρητορική της μεγάλης Κουβέλιας σχολής της αοριστίας,ερωτήσεις και επιχειρήματα που "απευθύνονται" σε όλους αλλά αφορούν μόνο τα αφεντικά του.
                                                 Το Ποτάμι είναι η νέα συσκευασία της ίδιας Coca Cola των συμφερόντων ,πάει με όλα και υπερπροβάλεται παντού,η μη ιδεολογία της είναι πιασάρικη και τσιμπάει πολλούς,από νεοφιλελέ hipsters και μοντέρνους δεξιούς μέχρι απογοητευμένους πασόκους και κεντροαριστερούς (Κεντροαριστερός:κάποιος που δηλώνει παρών στις αποφάσεις της δεξιάς και καταγγέλει την Αριστερά ως λαϊκιστική και ακραία.Ο εύστοχος ορισμός από το πολύ καλό blog Μαύρη Οχιά)
                                               Τι ακριβώς κάνει το Ποτάμι;Το έθεσε πολύ σωστά ο Νίκος Σιδέρης στην Ελευθεροτυπία "Πρόκειται για κατασκεύασμα που καπηλεύεται την κατάλυση των κοινωνικών δεσμών και ψαρεύει σε θολά νερά μοναχικά "εγώ" που αδυνατούν να σκεφτούν ως "εμείς". Δεν του λείπουν οι αξιόλογοι άνθρωποι, κάποιοι είναι και προσωπικοί μου φίλοι. Ετσι όμως και τα ΜΜΕ σταματούσαν να το πριμοδοτούν, αντιλαμβανόμενα ότι τρώει ψήφους από τις παρατάξεις που στηρίζουν τα συμφέροντά τους, θα γκρεμιζόταν πάραυτα στο 1%!"
                                                Στο Ποτάμι δεν έχουν ιδεολογία,όπως δεν έχουν οι επαγγελματίες δολοφόνοι,δε μισούν τα θύματα τους,απλά τη δουλειά τους κάνουν.Τα μαχαίρια,τα όπλα,οι σφαίρες κτλ. δεν έχουν συναισθήματα,δε θέλουν να σκοτώσουν κάποιον.Τα χέρια που τα κρατάνε όμως έχουν.Και ιδεολογία και σκοπούς.
                                                  Τα αντικείμενα είναι άψυχα,δε κάνουν τίποτα από μόνα τους.Οι άνθρωποι που υποβιβάζουν τους εαυτούς τους σε αντικείμενα και γίνονται εργαλεία,δεν έχουν δικαιολογίες.

ΥΓ:Είχα σκοπό να συμπληρώσω το κείμενο με διάφορα αποσπάσματα βιβλίων που θεωρώ επίκαιρα.Επειδή έχουμε πνιγεί στις λέξεις και πεθαίνουμε διψασμένοι από την έλλειψη ουσίας,θα το αφήσω για άλλη φορά.Μόνο τον Θουκυδίδη θ'αναφέρω:ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμη του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του το επιβάλλει η αδυναμία του.Ας ξανασκεφτούμε ποιος είναι ισχυρός και αδύναμος.Και πως δε φτάνει να έχεις δίκιο,αλλά να μπορείς και να το υποστηρίξεις.Καλό βόλι.

                                      End Credits
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου