Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ladies and gentlemen,Mr Tom Robbins

Ο Τομ Ρόμπινς είναι ο καλύτερος συγγραφέας στην ιστορία της ανθρωπότητας.Μια πρόταση από τα βιβλία του έχει περισσότερη ομορφιά,φαντασία,χιούμορ,ποίηση και φιλοσοφία από τόνους βιβλιογραφίας άλλων συγγραφέων.
                Διαβάζοντας τα βιβλία του,αισθάνομαι άχρηστος,πως δεν πρέπει να ξαναγράψω ούτε μήνυμα στο κινητό.Δεν υπάρχει τρόπος να περιγράψεις και να παρουσιάσεις τον Ρόμπινς,απλά διαβάστε τον και νιώστε.

"Κάθε τρίτος άνθρωπος που βλέπεις στο δρόμο είναι ο αποτυχημένος μνηστήρας κάποιας από τις μούσες. Τέτοιους τύπους τους συναντάς παντού. Ο επίδοξος κιθαρίστας που δεν μπορεί να βρει χρόνο για εξάσκηση, ο επίδοξος συγγραφέας που έχει γίνει αλλεργικός στη μοναξιά, η επίδοξη ηθοποιός που ήταν πολύ αδύνατη για να αντισταθεί στις οικειακές και μητρικές παρορμήσεις της, ο επίδοξος ποιητής που μεθά πιο εύκολα με το ποτό απ' ό,τι με την ποίηση, ο επίδοξος σκηνοθέτης που επειδή του έλειπε το κουράγιο κατέληξε να γυρίζει διαφημίσεις, ο τραγουδιστής, ο ζωγράφος, η χορεύτρια, που επειδή δεν διέθεταν εκείνα τα έξτρα βολτ της δύναμης, εκείνο το έξτρα ένζυμο της αφοσίωσης, εκείνα τα έξτρα βατ του κουράγιου, ήταν καταδικασμένοι να ταπετσάρουν τους τοίχους της ζωής τους με απραγματοποίητες φαντασιώσεις και κρυφές δυσαρέσκειες."

Χορός των Επτά Πέπλων
Tom Robbins


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου