Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Κατά φαντασία ήρωες

Τα λόγια είναι η σκιά των έργων είχε πει ο  Δημόκριτος.
Τεράστιες σκιές,δυσανάλογες με τα έργα και το ύψος των δημιουργών τους,έχουν νεκρώσει τις έννοιες και την αλήθεια.
                             Η λογική είναι στο τρελάδικο,μέχρι να θεραπευτεί.Αμετρήτοι σατραπίσκοι και αυτόκλητοι μεσσίες  σπάνε τα ρεκόρ φλυαρίας και μαλακίας,προσπαθώντας να μας πείσουν.Είναι τόσο θλιβερό αυτό το  τσίρκο τυχοδιωκτών που λέγεται κυβέρνηση,που λυπάμαι τις λέξεις για να το χαρακτηρίσω.
                              Η Ν.Δ. είναι ένας γελοίος θίασος,η κυβέρνηση του μπούλη μπροστά της μοιάζει με dream team από νομπελίστες .
Το ΠΑΣΟΚ ένα ζόμπι από ταινία Δ εθνικής,με τον πρόεδρο του να αποτελεί την ενσάρκωση (φυσιογνωμικά,ουσιαστικά και συμβολικά) όλων των δεινών του κοινοβουλευτισμού.Η ΔΗΜΑΡ είναι ένας ψωνισμένος κομπάρσος που το μόνο που ήθελε είναι να δει το όνομα του στους τίτλους κι ας είναι η πρώτη και τελευταία φορά.
                                Περισσότερο από όλους με ενοχλούν τα κατοικίδια από μελάνι και γυαλί.Οι πρεζέμπορες του φόβου και της άγνοιας,που στάζουν όλο και πιο πολύ δηλητήριο,κυρίως με αυτά που δε λένε.Τα λίγα δευτερόλεπτα που τους ακούω ή τους βλέπω (πρέπει να στείλω τους γονείς μου για αποτοξίνωση από τη τηλεόραση) με οδηγούν σε μεταμόρφωση Hulk.
                                 Δε ξέρω τι πραγματικά είναι αλήθεια ή όχι.
Που ξεκινάει η προπαγάνδα,η προβοκάτσια και που τελειώνει η πραγματικότητα.Βλέπω όμως μερικές από τις χειρότερες σελίδες της ιστορίας να έχουν δραπετεύσει από τα βιβλία και να βρίσκονται παντού.Μάλλον δεν έφυγαν ποτέ..
                                 Η άγνοια μας τους κάνει τόσο έξυπνους,η αδιαφορία μας τους κάνει τόσο σημαντικούς.Η γύμνια μας από γνώσεις,ενημέρωση,εγρήγορση τους θωρακίζει με τόσα όπλα.
Υπάρχουν πιο δυνατά όπλα από τις σφαίρες,που δε σκοτώνουν.
Εύφλεκτα υλικά που όταν εκραγούν,κάνουν μεγαλύτερο θόρυβο από γκαζάκια,δε πληγώνουν,φωτίζουν και πετυχαίνουν πάντα το στόχο.
                                 Τη γνώση,την ενημέρωση,την αμφιβολία, και την αλληλεγγύη  δε μπορεί να τις νικήσει καμία σφαίρα,κανένας τραμπούκος, κανένα παράσιτο.Είναι δύσκολος ο δρόμος,όμως μέχρι να φτάσουμε εκεί,ας σταματήσουμε να πνιγόμαστε στα κουτάλια των δικαιολογιών μας.
                                  Αυτοί που σπέρνουν φόβο και ψέματα θα θερίσουν αίμα.Η βία είναι σαν την ενέργεια,μπορεί να αλλάζει μορφή,αλλά δε χάνεται ποτέ..
                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου