Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Films & TV Shows Reviews March 2019

Creed II
Rocky IV part 2;Όχι γιατί η καλύτερη ταινία όλων των εποχών δεν σηκώνει sequel.Σαν κινέζικη απομίμηση τόσο του έπους,όσο και του πρώτου Creed.Χειρότερο σενάριο,σκηνοθέτης,τα πάντα μια κλάση κάτω.Και αυτός ο Jordan...Τόσο κακός που ο Mr.T μοιάζει Denzel Washington.

Paddleton
Ταινίες spam του Netflix μέρος 626.

Spiderman Into The Spider-Verse
Τώρα η πλήξη των υπερηρώων της Marvel και σε 3D,αν δεν σας έφταναν οι live action.

Slaughterhouse Rulez
Without Edgar,you can't make films like these Right..

Destroyer
Tι είναι στη μόδα τώρα στο Χόλυγουντ;Να ξαναγυρίσουμε κάθε χιλιοφορεμένο κινηματογραφικό κλισέ,με γυναίκα πρωταγωνίστρια,τυλιγμένο στο γυαλιστερό χαρτί της ισότητας,όπως την αντιλαμβάνεται το αμερικανικό lifestyle.Πάντως η Kidman χωρίς make up,πρέπει να είναι πιο τρομακτική απ'τον Charles Bronson.

Suspiria
Παίρνει τόσο σοβαρά τον εαυτό του,που είναι ξεκαρδιστικό.Δε μπαίνει ούτε στην ίδια πρόταση με το αυθεντικό.

At Eternity's Gate
Κοιτάξτε,η ταινία του αιώνα να είναι,αν η κάμερα σε κάθε πλάνο,κουνιέται σαν γέρος με Πάρκινσον,σε βάρκα  στη τρικυμία,δε βλέπεται.Όσα "καλλιτεχνικά" άλλοθι κι αν βρείτε,για να βαφτίσετε αυτή τη μαλακία άποψη.Δε θα πάθω μυωπία και πρεσβυωπία ταυτόχρονα επειδή είστε μαλάκες.

Can You Ever Forgive Me?
Καλή η McCarthy,καλύτερος ο Grant,όμως ήταν τόσο flat που θα προτιμούσα να δω ένα ντοκιμαντέρ,για αυτή τη πολύ ενδιαφέρουσα αληθινή ιστορία.

A Private War
Το ίδιο ισχύει και εδώ.Παρά την εξαιρετική Pike,το φιλμ είναι flatliner.

Front Runner
Αναιμική βιογραφία,που τη σώζει η πολύ καλή ερμηνεία του Jackman.

If Beale Street Could Talk
It would yawn..

Polar
John Wick the επικουρικό years.


Blaze
Ξεχάστε το Bohemian,η μουσική βιογραφία του 2018 είναι αυτή.ο Hawke σκηνοθετεί μια εξαιρετικά ατμοσφαιρική ταινία,βασισμένη στη ζωή του country μουσικού Blaze Foley.Ο Ben Dickey δίνει τη καλύτερη ερμηνεία που κανένας δεν είδε,οι δεύτεροι ρόλοι όλοι εκπληκτικοί -ειδικά ο Sexton ως Townes Van Zandt-,υποβλητικό soundtrack.Να ήταν λίγο πιο μικρό,θα ήταν ακόμα καλύτερο.Παρολα αυτά,το Blaze είναι από τις καλύτερες ταινίες του 2018,από αυτά τα αουτσάιντερ που περιμένουν να τα ανακαλύψεις.

Boy Erased
Καλές ερμηνείες,ειδικά ο Crow,όμως βαρέθηκα..

Widows
Δεν είμαι φαν του McQueen,οι ταινίες του είναι πολύ αργές για τα γούστα μου.To Widows μου άρεσε.Κατάφερε να χωρέσει σε δύο ώρες,ανάπτυξη χαρακτήρων και δράση.Και αυτό είναι το μεγάλο προσόν του φιλμ.Πως οι δύο ώρες διάρκεια έχουν νόημα.Ίσως αν γινόταν μίνι σειρά,επιπέδου HBO,να ήταν ακόμα καλύτερο,με τη πλοκή να παίρνει ανάσες.Αν δεν έπαιρνε τόσο στα σοβαρά τον εαυτό του και είχε λίγο χιούμορ,θα ήταν αριστούργημα.

Free Solo
Τρομερό θέμα,θα μπορούσε να κορυφώνεται πιο γρήγορα.Το τελευταίο μέρος κόβει την ανάσα.

Instant Family
Instant boredom..

Serenity
Φιλμ νουάρ από τα Lidl.Απορούσαν οι πρωταγωνιστές γιατί δε πήγε καλά και κατηγόρησαν το studio,πως δεν διαφημίστηκε όπως πρέπει.Σοβαρά τώρα;

McKellen
McKellen είναι τόσο χαρισματικός,που και ετικέτες από φυτοφάρμακα να διάβαζε,πάλι συναρπαστικό θα ήταν.Πόσο μάλλον όταν μιλάει για τη ζωή και τη καριέρα του.


Velvet Buzzsaw
O Cronenberg -μέχρι το 1996-θα το έκανε αριστούργημα.H ιστορία έχει ενδιαφέρον,όμως η εκτέλεση είναι άλλη μια άοσμη,άγευστη,άνευρη μετριότητα του Netflix.

True Detective
Αν το δεις από συγκεκριμένο πρίσμα,ο τρίτος κύκλος είναι χειρότερος από το δεύτερο.Γιατί ξεκινάει πολύ καλά,με δυνατές ερμηνείες,όμως δεν απογειώνεται ποτέ.Πνίγεται στη φλυαρία και τη χαριστική βολή δίνει το γελοίο φινάλε.Ο Pizzolato θα πρέπει να συνεργαστεί και με άλλους σεναριογράφους (ας δει πως δουλεύει η ομάδα των Breaking Bad/Better Call Saul),όπως και να υπάρχει ένας σκηνοθέτης για όλα τα επεισόδια.Ήταν ένα από τα στοιχεία που έκαναν να ξεχωρίσει ο πρώτος κύκλος,η κινηματογραφική υφή και η εξαιρετική σκηνοθεσία του Fukunaga.Νομίζω πως μόνο μαζί αυτοί οι δύο,βγάζουν το καλύτερο τους εαυτό.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου