Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Fucking with the lights on.

Η πλάκα τελείωσε.Κάποιοι πίστευαν με μοιρολατρική άγνοια πως έτσι είναι τα πράγματα και δεν αλλάζουν.Άλλοι ψυχαναγκάστηκαν.Ορισμένοι αντιλαμβάνονται τη ζωή μόνο μαζοχιστικά.Για όλους όμως τελείωσε.
                          Αυτή η κοινωνία,στο μεγαλύτερο κομμάτι της,λειτουργούσε σαν τη παρτούζα στο ανεκδότο.Θα φάμε μερικούς,αλλά εντάξει,θα ρίξουμε και'μεις κανένα.Τα όρια της οποιαδήποτε ανοχής έχουν ξεπεραστεί.Ακόμη και στο σκοτάδι (κυριολεκτικό ή μεταφορικό) η πραγματικότητα είναι αντηληπτή πλέον.
                           Από την συναινετική συμμετοχή στη παρτούζα,φτάσαμε στη λογική της φυλακής."Θα κάτσεις να σε γαμήσουμε αλλιώς θα σε χτυπήσουμε,θα σε γαμήσουμε και μετά θα σε σκοτώσουμε".Δε πειράζει που θα είσαι βιασμένος,ευνουχισμένος,εξευτελισμένος,να είσαι ευγνώμων που θα είσαι ζωντανός.Ακόμη και ο βιασμός γίνεται συνήθεια κάποια στιγμή.
                            Κάποιες συνήθειες είναι κακές και στο τέλος σε σκοτώνουν.Αφού συνηθίσαμε να μας στερούν τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα,το δικαίωμα στη παιδεία,να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε ,θα είναι αργά να διαμαρτυρηθούμε για το δικαίωμα της αξιοπρέπειας,της τροφής και της στέγασης,γιατί θα μας έχουν στερήσει το δικαίωμα στη ζωή.Σιγά σιγά καταλαβαίνουμε πως τόσο καιρό,γαμούσαμε τα όνειρα,το μέλλον και το παρελθόν μας,γαμούσαμε ο ένας τον άλλο και κάποιοι μας γαμούσαν συνέχεια.
                             Στο σκοτάδι της άγνοιας,της αδιαφορίας και της ιδιοτέλειας,είναι δύσκολο να βρεις τα όρια της φυλακής σου.Οι τοίχοι της είναι αυτοί του μυαλού σου.Τα κάγκελα της,οι ψευδαισθήσεις των επιλογών σου.Δεσμοφύλακες όλοι αυτοί που σε προστατεύουν,σε ενημερώνουν,σου παρέχουν.
Σε έπεισαν πως δεν είσαι φυλακισμένος,όπως και ο βασιλιάς δεν ήταν γυμνός.
                            Έχεις το δικαίωμα της επιλογής σου λένε.Να διαλέξεις τη ψευδαίσθηση της επιλογής που επέλεξαν για σένα.Κόμματα,μέσα ενημέρωσης.
Μοιάζουν διαφορετικά,ανεξάρτητα μεταξύ τους,αλλά όλα αυτά τα κεφάλια καταλήγουν στην ίδια Λερναία Ύδρα.
                            Ζόρισαν τα πράγματα τα τελευταία χρόνια (ελέω κρίσης),ζόρισαν και οι παραστάσεις.Στήθηκε βιομηχανική γραμμή παραγωγής ενοχών.Εσύ φταις για όλα.Από την οικονομία μέχρι το προπατορικό αμάρτημα.Δημοσιογράφοι κατοικίδια,πολιτικοί-σερβιτόροι,ενοικιαζόμενοι διανοούμενοι,επιστρατεύτηκαν για να βάλουν μια υπογραφή κύρους στη διάγνωση και τις αλυσίδες σου.
                             Κάθε παπαριάς παπάρι ειδικός σε βούλιαξε σε ωκεανούς αναλύσεων και αβυθομέτρητη σύγχυση.Προσπάθησαν να κρύψουν με περίπλοκες έννοιες και όρους την απλή αλήθεια.Όσο κι αν προσπάθησαν οι ενδυματολόγοι των στατιστικών,οι μακιγιέρ της προπαγάνδας και οι στυλίστες της "δημοσιογραφίας,πίσω απ' το ψιμύθιο των εφημερίδων,τα φανταχτερά ρούχα της τηλεόρασης και το λούστρο της "εγκυρότητας.κρύβεται η γνωστή,άσχημη καριόλα,η απληστία.
                             Ναι,φταις.Γιατί είσαι αμόρφωτος,ανιστόρητος,ανενημέρωτος,αδιάφορος.Γιατί εκτόνωσες το επαναστατικό σου ένστικτο,με μια βόλτα στο Σύνταγμα και το δικαίωμα στη διαμαρτυρία μ'ένα like στο facebook.Φταις,γιατί δεν έμαθες ν'αποδέχεσαι το διαφορερικό,να ξεσπάς στους πιο αδύναμους από σένα και να γλείφεις τους πιο δυνατούς.
                             Μέχρι εκεί όμως.Δε φταις γιατί κάποιοι αποφάσισαν πως είσαι ένα ζωντανό αναλώσιμο,καύσιμο σε μηχανή.Επειδή κάποιοι αποφάσισαν πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν τηλεοπτικό ριάλιτι,που απλά θα διαλέγουμε ποιος θα φεύγει από το σπίτι της βουλής.Δε φταίς γιατί κάποιοι έβαλαν τιμή σε κάθετι στο πλανήτη.
                             Αύτη η εξομοίωση δημοκρατίας και κοινωνίας,πρέπει να τελειώσει.Η μοίρα μας δεν είναι σαν τη κακή τηλεόραση που έχουμε,γραμμένη,σκηνοθετημένη από άλλους,που τη βιώνουμε παθητικά και στη καλύτερη περίπτωση θα γίνουμε κομπάρσοι σε μια ξένη φαντασίωση.Ακόμη κι αν ο
καπιταλισμός είναι το μόνο εφαρμόσιμο οικονομικό σύστημα,δε μπορεί να συνεχιστεί με αυτούς τους όρους.Ήρθε η ώρα ν'αλλάξουν οι ρόλοι και οι κανόνες σ'αυτή τη παρτούζα.Μέχρι και οι πουτάνες έχουν δικαίωμα επιλογής.It's time to fuck with the lights on..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου