Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Films & TV Shows Reviews July'16


Hardcore Henry
Δεν ξέρω αν είναι η πρώτη ταινία που βλέπεις τα πάντα σε πρώτο πρόσωπο,μέσα από τα μάτια του πρωταγωνιστή,αλλά η ιδέα είναι δίκοπο μαχαίρι.Από τη μια,υποκλίνεσαι στην εφευρετικότητα των συντελεστών και απορείς για το πως γυρίσανε κάποιες σκηνές.Από την άλλη,είναι σαν να βλέπεις κάποιον να παίζει video games για 1,5 ώρα.Αν δεν παίζεις και'συ είναι βαρετό.Αν είχαν περισσότερο ψαχνο η πλοκή και οι χαρακτήρες,ίσως να μιλάγαμε για κάτι ιδιαιτέρο.

 Victor Frankenstein

Ενδιαφέρουσα η παραλλαγή,ο McAvoy είναι τόσο καλός ηθοποιός που κάνει ακόμα και τον Radcliffe να μοιάζει υποφερτός,αλλά δυστυχώς η ταινία δεν είναι Penny Dreadful.

  Zootopia 

Not bad Disney,αλλά το Kung Fu Panda 3 ήταν καλύτερο.Η αναφορά στο Godfather πάντως ήταν ξεκαρδιστική.

  Pride And Prejudice And Zombies

Στο χαρτί η ιδέα φαίνεται καλή,στην οθόνη πάντως δεν είναι.Όλα τα ζόμπι του κόσμου δεν φτάνουν για σε σώσουν από τη πλήξη της Βικτωριανής εποχής.Κρίμα για την Heady που δυστυχώς η εξαιρετική της ερμηνεία στο Game Of Thrones δεν έχει εξαργυρωθεί σε καλές ταινίες.

 Green Room

Maybe it's just me,αλλά δεν αντέχω τέτοιες ταινίες πλέον.Ξεθωριασμένες φωτοτυπίες κάποιων άλλων ξεθωριασμένων φωτοτυπιών.Η βία της καθημερινότητας καθιστά τέτοιες ταινίες περιττές.Έχουν χορτάσει τα μάτια και το μυαλό,δεν θέλουν άλλο.Mπορώ να ανεχθώ και να δικαιολογήσω τη βία,μόνο όταν εξυπηρετεί την πλοκή ή έστω αν είναι πρωτότυπη ή αστεία (π.χ. Game Of Thrones).Έτσι όπως το πάμε,σε λίγο θα βλέπω μόνο πριγκήπισσες Disney.Αδυνατώ να καταλάβω γιατί κάποιοι έπαθαν squirting με το Green Room.Προσπεράστε άφοβα.

10 Cloverfield Lane

Από τις σπάνιες περιπτώσεις που το sequel είναι καλύτερο.Καμία σχέση με την πρώτη ταινία που ήταν μια ανεκδιήγητη μαλακία,αυτό το θρίλερ δωματίου με τον εξαιρετικό Goodman είναι το καλύτερο δείγμα του είδους για το 2016.

  Manhattan Night

Μέχρι στιγμής η καλύτερη ταινία για τη φετινή χρονιά,(εντάξει,μετά το Deadpool) αυτό το noir έχει τα πάντα σε ικανοποιητικές δόσεις.Εξαιρετική  φωτογραφία,ατμόσφαιρα που σε υπνωτίζει,πλοκή, χαρακτήρες και αρκετό σκοτάδι για να σε γοητεύσει και να σε τρομάξει.Δεν τα κάνουν όπως παλιά.. 

  X-Men: Apocalypse

Όπως είπε και η Jean Grey,αναφερόμενη στο Star Wars -στην πιο έξυπνη σκηνή του φιλμ- η τρίτη ταινία είναι πάντα η χειρότερη.Απρόσμενα κακό sequel,προσπάθησε να χωρέσει πολλά,ισοπεδώνοντας την ισορροπία των δύο προηγούμενων ταινιών.

 Captain America: Civil War

Δεν φταίνε οι ταινίες που είναι χάλια,εγώ φταίω που είμαι μαζοχιστής.Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να μην ξαναδώ ταινία βασισμένη σε κόμικ της Marvel ή της DC.Ο εμφύλιος που ξέσπασε ανάμεσα στα ημισφαίρια του εγκεφάλου μου ήταν  ανελέητος.Το δεξί ήθελε να με ρίξει σε κώμα,για να γλυτώσει τη πλήξη,ενώ το αριστερό να τα σπάσει όλα για να ξεχάσει το ψυχικό τραύμα.  

Midnight Special

Δεν λέω,έχει τις στιγμές του,αλλά είναι άρυθμο και παίρνει τόσο σοβαρά τον εαυτό του,που καταντά γελοίο.Προς το τέλος νομίζεις ότι παρακολουθείς διαφημηστικό αίρεσης.

  La Isla Mínima

  Σας λείπει ακόμα η πρώτη σεζόν του True Detective;Τότε αυτό το ισπανικό θρίλερ θα σας γλυκάνει τη πληγή.Αν και η ταινία γυρίστηκε πριν τη προβολή της σειράς,οι συγγένεια στην ατμόσφαιρα και την αισθητική είναι ισχυρή,ακόμη και ο ένας εκ των πρωταγωνιστών μοιάζει σαν McConaghey από τα Γρεβενά.Πέρα από τη πλάκα,το Μικρό Νησί  είναι εξαιρετική ταινία.Καταπληκτική φωτογραφία,καλές ερμηνείες,λίγες σταγόνες πολιτικής,λίιιιγο πιο αργό από όσο θα ήθελα.Τώρα αν κάποιος αναρωτιέται γιατί δεν γυρίζεται μια αντιστοίχη ελληνική ταινία,θα του απαντήσω ότι είναι αφελής.Εδώ δεν είμαστε Μικρά Ψάρια,εδώ τρώμε Αστακούς..

The Program

Συμπαθητική η ταινία για την ζωή του Lance Armstrong,αλλά όπως και ο Αμερικανός ποδηλάτης,ήθελε ντόπα για να τρέξει πιο γρήγορα και να γίνει καλύτερη. 

 High-Rise

Δεν έχω διαβάσει κάποιο βιβλίο του Ballard.Η μεταφορά του Crash από τον Cronenberg,είναι από τις πιο περίεργες και νοσηρά γοητευτικά ταινίες που έχω δει.Το High Rise δεν είναι Crash.Δεν ξέρω αν φταίει ο σκηνοθέτης (που σίγουρα δεν είναι Cronenberg) ή το βιβλίο,αλλά το φιλμ είναι μια συρραφή από άσχετες σκηνές,κακής υποκριτικής και ανύπαρκτου νοήματος.

Eye in the Sky

Είναι ηθικός ο πόλεμος με drones;Μη γελάτε,αυτό είναι το θέμα της ταινίας.Τόσο γελοίο που βάζεις τα κλάματα,τόσο αξιολύπητα χαζό που σε πιάνει νευρικό γέλιο.

Triple 9

Ο κριτικός που το έβαλε στην ίδια πρόταση με το Heat,πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά.Εξορία στην έρημο,σίτηση μόνο με σαύρες και κάκτους και υποχρεωτική παρακολούθηση της φιλμογραφίας του Adam Sandler,ξανά και ξανά.Το Τriple 9 έχει φανταστική φωτογραφία,την ιδανική για ένα noir εν έτει 2016,όπως και ένα εκπληκτικό cast.Δεν έχει ταινία όμως.Η πλοκή,οι χαρακτήρες,οι διάλογοι είναι τρίτης εθνικής σε σχέση με τους ηθοποιούς.Η Winslet το έχει σκάσει από σαπουνόπερα των 80s ενώ ο Paul μοιάζει με τα emo από το South Park.Σαν να δίνεις την Ρεαλ Μαδρίτης στον Αλέφαντο.

 A Bigger Splash

 A bigger yawn.

  Μiles Ahead

Ο ηθοποιός Don Cheadle καταφέρνει να αποδώσει την uber cool αύρα του Davis.Ο σκηνοθέτης  Don Cheadle προσπαθεί να πετύχει περισσότερα,από όσα του επιτρέπουν οι δυνατότητες του.Από ένα σημείο και μετά,χάνεται η μπάλα με τα flashbacks,η ροή της ταινίας γίνεται ένα μπερδεμένο κουβάρι.Το καλύτερο σχόλιο είναι από το IMDB:Training Day 2: Miles Davis Revenge.

 Elvis And Nixon

Eπιτέλους και μια feel good ταινία.Βασισμένη στο -πιο περίεργο κι απ'την φαντασία-πραγματικό γεγονός,το Elvis And Nixon προσφέρει 86 γεμάτα λεπτά ποιοτικής διασκέδασης.Γαμάτο soundtrack και μια από τις ερμηνείες της χρονιάς.Ο Shannon είναι εξαιρετικός,υποδυόμενος έναν Priesley κουρασμένο από την ίδια του την περσόνα.Πότε μελαγχολικός και πότε ξεκαρδιστικός,κλέβει την παράσταση,παρουσιάζοντας τον Elvis ως πραγματικό χαρακτήρα και όχι ως καρικατούρα,σε αντίθεση με τον Spacey,που μιμείται τον Νixon,σε σημείο cosplay.

                                                 Tv Shows

Game Of Thrones

Έπρεπε να ξεπεράσει η σειρά τη πλοκή των βιβλίων για να λυθεί το χειρόφρενο.Με διαφορά ο καλύτερος κύκλος,ο πιο γεμάτος,με μερικά από τα καλύτερα επεισόδια στην ιστορία της τηλεόρασης.Κακά τα ψέματα,το Παιχνίδι Των Θρόνων επαναπροσδιορίζει τον όρο τηλεοπτική σειρά.Και πιστέψτε με,δεν είμαι φαν,αλλά ο έκτος κύκλος ισοπέδωσε τα πάντα.Ποιος περιμένει μέχρι του χρόνου..

Penny Dreadful

Εντάξει,η πλοκή δεν ήταν ποτέ το δυνατό σημείο της σειράς,αλλά οι απίστευτες ερμηνείες της θα μας λείψουν.Το  επεισόδιο-θεατρικό έργο που διαδραματίζεται στο ίδρυμα από τα κορυφαία της χρονιάς.

  Αnimal Kingdom 

H αυστραλέζικη ταινία γίνεται σειρά.Και είναι το ίδιο βαρετή.

  American Gothic

Ο ιντριγκαδόρικος τίτλος είναι παραπλανητικός.Τα 15 λεπτά που άντεξα να δω ήταν λίγο καλύτερα από σαπουνόπερα.

  The Night Of  

  Ρε HBO μας δουλεύεις;Κόβεις το Vinyl και δίνεις λεφτά για αυτό το πράγμα;Τα 70 λεπτά του πρώτου επεισοδίου ήταν πιο αραιά κι από σούπα στη βροχή.Στη μισή διάρκεια δεν συνέβαινε σχεδόν τίποτα,αλλά μιλάμε απολύτως τίποτα .Όσο για τις αποθεωτικές κριτικές,τι να πω..Αν δεν παίρνουμε όλοι τα ίδια ναρκωτικά,υπάρχει πρόβλημα.

  American Crime Story

Κάνοντας μια πρόχειρη έρευνα στο internet,διαπιστώνεις την προσοχή στην λεπτομέρεια που έδειξαν οι συντελεστές.Από την αναπαράσταση των γεγονότων,μέχρι την ομοιότητα των ηθοποιών με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές.Καλά όλα αυτά,αλλά από μπάλα τι γίνεται;Στα πρώτα 4 επεισόδια έχουμε παιχνίδι κέντρου,χωρίς φάσεις.Μόλις στηθούν όλα τα πιόνια,η σκακιέρα παίρνει φωτιά.Η Sarah Paulson αξίζει περισσότερους πρωταγωνιστικούς ρόλους,ενώ εξίσου καλός ήταν και ο Vance.Στον αντίποδα,ο Travolta που απο τις πλαστικές μοιάζει κάτι ανάμεσα σε Κλίγκον και γατόψαρου με περούκα.    

Wayward Pines 

 O δεύτερος κύκλος μοιάζει Β εθνική ,σε μια σειρά έτσι κι αλλιώς τριτοκλασάτη.

House Of Cards 

Συμπαθητικός ο τέταρτος κύκλος,αλλά κακά τα ψέματα.Το μόνο που μπορεί να μας προσφέρει αυτή η σειρά,είναι η πτώση του Frank Underwood.Αργή και βασανιστική,να πεθαίνει λίγο λίγο,σε κάθε επεισόδιο.Αν θα μου λείψει κάτι,είναι η εξαιρετική χημεία των πρωταγωνιστών.Η σχέση των Underwood ήταν τόσο τέλεια που έμοιαζε απάνθρωπη.Οι σκηνές μεταξύ τους,όταν συζητούσαν μόνοι τους,είχαν μια sci fi χροία.Λες και δύο θεοί ή εξωγήινοι πήραν ανθρώπινη μορφή για να πειραματιστούν,να δουν πως είναι να είσαι άνθρωπος.Με το πέρασμα του χρόνου,άρχισαν να αφομοιώνονται,να μοιάζουν όλο και περισσότερο με τους θνητούς  και αυτή  είναι η αρχή της παρακμής τους.Αν το κάνει κάποιος σειρά\ταινία,να μου δώσει τα ποσοστά μου,ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου