Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Black Is The New Pink


"Η εκδίκηση είναι ένα γλυκό χωρίς θερμίδες". Το πρόβαρε αρκετές φορές μπροστά στο καθρέφτη,μέχρι να το πει όπως ήθελε. Χαμογέλασε και έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό της.Κοιτάχτηκε ξανά."Δε τους αξίζεις κούκλα μου,δε τους αξίζεις Μαίρη Τζο!"
(Παρενέργειες από τις 17 φορές που η Μερόπη είδε τον πρώτο κύκλο του True Detective. Ερωτεύτηκε παράφορα τον χαρακτήρα του Μακόναχι, και το υποσυνείδητο έπεισε το συνειδητό,πως έχει μακρινή καταγωγή από το Τέξας και πως το πεπρωμένο της είναι να πάει εκεί. Αφού άκουσε 223 φορές το τραγούδι των τίτλων,άλλαξε το όνομα της σε Μαίρη Τζο. Η μάνα της ακόμα σταυροκοπιέται)
Φόρεσε τις αρβύλες της, το καλύτερο κολάν που είχε και άφησε τελευταίο αυτό που λάτρευε να μισεί και μισούσε να λατρεύει.Το ροζ μπλουζάκι από το Hondos Center. Το φόρεσε, βάφτηκε και απόλαυσε ξανά το είδωλο της."Τώρα θα δούνε οι καριόλες, που τόλμησαν να με διώξουν! Εμένα,την καλύτερη πωλήτρια σε όλη την Αττική! Θα τις πετάξω σαν ταινίες αποτρίχωσης, θα τις εξαφανίσω σαν φτηνό βερνίκι νυχιών!".
Ξάπλωσε στο κρεβάτι και έκλεισε τα μάτια. Είχε αποφασίσει να μην πάρει εκδίκηση για την άδικη απόλυση της. Όμως το όραμα που είδε,της έδειξε το δρόμο.Τίποτα δεν ήταν τυχαίο, κάτι υπερφυσικό οδηγούσε τα βήματα της πλέον.
(Η Μερόπη είχε ζητήσει από έναν ξάδερφο της, παλιό αλάνι, να της δώσει LSD. Ο Φώντας -μεγάλο φρικιό στα φοιτητικά του χρόνια,ε ίχε καπνίσει, σνιφάρει, κάνει κλύσμα οτιδήποτε μπορούσε, είχε πάει σε κάθε rave party που είχε γίνει, και τώρα ακούει Τερλέγκα στο αυτοκίνητο,ε νώ πάει στη δουλειά- φοβήθηκε να της δώσει κάτι μανιτάρια που του είχαν περισσέψει από το 2001, οπότε της έδωσε ένα σακουλάκι με μπαγιάτικες τηγανητές μελιτζάνες και λίγη ρίγανη.
Η Μερόπη κλειδώθηκε στο υπόγειο και νόμιζε πως είχε ανοίξει τις Πύλες της Αντίληψης, ενώ στην πραγματικότητα είχε πάθει αλλεργικό σοκ,από την ανάμιξη υπερβολικής δόσης Μερέντας, μπαγιάτικης μελιτζάνας, τρία δίπιτα με κοντοσούβλι και μισό κιλό ρετσίνα).
Το όραμα ήταν εκθαμβωτικό. Βρέθηκε σε ένα σκοτεινό δάσος. Ένας κύκλος από δρυΐδες πραγματοποιούσαν μια τελετουργία.Την αντιλήφθηκαν γρήγορα. Ο αρχηγός τους την έβαλε στη μέση του μαγικού κύκλου. Η Μερόπη είχε παγώσει από φόβο.Ο αρχιμύστης κατέβασε την κουκούλα του και το μέρος πλημμύρισε με φως.Ο δρυΐδης ήταν ο Μακόναχι! Η Μερόπη αγαλλίασε. Ο Μακόναχι την έπιασε από τους ώμους."Μαίρη Τζο,πρέπει να ξεφύγεις από το κύκλο του σκότους""Τι πρέπει να κάνω μεγάλε μάγε;""Λέγε με Μάθιου. Πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου και να βρεις τα κομμάτια στο παζλ του φωτός σου (Κοέλιο intended). Πρώτα πρέπει να βρεις το ξίφος του φωτός και αυτό θα σου δείξει το δρόμο".
"Και μετά Μάθιου;""Μετά,θα περιμένεις την πανσέληνο των κυνηγών που θα πέφτει Παρασκευή και 13, λίγο πριν τα μεσάνυχτα θα στρέψεις το ξίφος στον ουρανό και τότε θα γίνει κάτι μαγικό""Τι Μάθιου;""Θα είναι Σάββατο και 14!""Και μετά,και μετά;""Μετά θα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις". Η Μερόπη φίλησε τα χέρια του Μάγου."Τι να κάνω για να σε ευχαριστήσω Μάθιου; Πάμε για ένα ποτό μετά την τελετή;""Θα το ήθελα πάρα πολύ Μαίρη Τζο, αλλά έχω γύρισμα.Ξεκινήσαμε τον τέταρτο κύκλο True Detective".
H Mερόπη έμεινε άφωνη."Δηλαδή...""Ναι Μαίρη Τζο,θα παίξω στον τέταρτο,μ αζί και ο Χάρελσον, γιατί οι δύο προηγούμενοι ήταν για τα μπάζα. Αλλά μη το πεις πουθενά,θ α είναι το μυστικό μας".Της έκλεισε το μάτι και χαμογέλασε."Θα σε ξαναδώ Μάθιου;""Ποιος ξέρει; Αλλά μέχρι τότε, θέλω να θυμάσαι αυτό".Ο Μακόναχι την αγκάλιασε με της έδωσε το πιο ωραίο φιλί που είχε βιώσει -και το μοναδικό, γιατί ο μόνος που την είχε φιλήσει στο στόμα,ήταν ο ξάδερφος στο χωριό, κατά λάθος το βράδυ της Ανάστασης-, ξαφνικά όλα πήραν φωτιά και τραγουδούσαν το όνομα της.
Η Μερόπη ξύπνησε γεμάτη έκσταση. Έψαξε στο σπίτι, βρήκε το ξίφος του φωτός -η καραμπίνα του μακαρίτη του θείου Ανέστη-,και άρχισε να οργανώνει το σχέδιο. Μετά την πανσέληνο των κυνηγών, το πεπρωμένο της έδωσε αρκετά spoilers για την εκδίκηση της.
Ζώστηκε φυσεκλίκια, πήρε τη καραμπίνα, έβαλε την τσάντα στον ώμο και ξεκίνησε για το Hondos Περιστερίου.

                         Bloody Revenge Theme 

Η Μερόπη μπούκαρε στο κατάστημα. Πρώτη πωλήτρια νοκ άουτ με δεξί κροσέ, η δεύτερη με αριστερό, η τρίτη με χτύπημα γκολφ με τη καραμπίνα. Μπαίνει στο γραφείο της προϊστάμενης."Τι συμβαίνει Μερόπη, τι δουλεία έχεις εδώ;""Το όνομα μου είναι Μάιρη Τζο,και ήρθα να πάρω αυτό που μου ανήκει!""Για τελευταία φορά Μερόπη,δεν δικαιούσαι αποζημίωση!""ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ BULLING;" .
"Ποιο bulling ρε'συ Μερόπη, κανείς δεν σε πείραξε στον ενάμιση μήνα που εργάστηκες εδώ""Ήμουν η καλύτερη πωλήτρια και με ζηλεύατε όλες!""Δύο κραγιόν πούλησες και αυτά στη θεία σου""Παρά τα ελάχιστα περιττά κιλά μου, ήμουν η  πιο όμορφη, τσαχπίνα,γεμάτη θηλυκότητα πωλήτρια. Με μισείτε, επειδή όλοι μου την έπεφταν!""Μερόπη, στο τσακ γλυτώσαμε την μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση, όταν στρίμωξες στο ασανσέρ τον Μάκη τον αποθηκάριο""ΕΙΣΤΕ ΨΕΥΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΙΟΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΩ!".
Όπλισε την καραμπίνα και έριξε δύο στον αέρα."Θα πληρώσετε με θάνατο την προσβολή, τον εξευτελισμό και τον πόνο που μου προκαλέσατε. Που με διώξατε, μετά από εκείνα τα θλιβερά ψέματα. Και που μου αρνείστε αποζημίωση, έστω και ηθική!""Ποια αποζημίωση ρε Μερόπη, μόνη σου έφυγες και δεν ξανάρθες για δουλειά, παραιτήθηκες. Όλοι υποθέσαμε από ντροπή""Εσείς έπρεπε να ντρέπεστε!""Έφαγες όλα τα φαγητά στο ψυγείο, ακόμη και της Μαρίας που έχει διαβήτη."ΨΕΜΑΤΑ!""Τι ψέματα, αφού όλοι το είδαμε, σε τράβηξε η κάμερα ασφαλείας.Μερόπη.."ΜΑΙΡΗ ΤΖΟ ΕΙΠΑΜΕ!!""Μερόπη, σε παρακαλώ, φύγε με το καλό, πριν γίνει κάτι πολύ άσχημο.Δε μπορείς να ξεσπάς έτσι επειδή είσαι χοντρή""ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΜΩΡΗ ΦΑΚΛΑΝΑ,ΘΑ ΣΕ ΚΟΨΩ ΛΟΥΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΩ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΘΕΟ!!".
Η Μερόπη άνοιξε το μπουφάν της, ήταν γεμάτη δυναμίτες.Φίλησε την καραμπίνα και ξεπάστρεψε την προισταμένη. Έβγαλε την φωτογραφία του Μακόναχι, τη φίλησε και χάιδεψε τους δυναμίτες. Γύρισε προς τις υπόλοιπες πωλήτριες που παρακολουθούσαν έντρομες."Adios καριόλες, θα τα πούμε στην κόλαση, όπου θα σας βγάζω τις τρίχες από τα ρουθούνια με το τσιμπιδάκι για τα φρύδια!".
Ένα ροζ μανιτάρι σκέπασε την πόλη.Κανείς δεν έμαθε ποτέ τι πραγματικά συνέβη εκείνη τη μέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου