Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Δημιουργώντας εικόνες με τεχνητή νοημοσύνη













Σίγουρα κάπου θα διαβάσετε για το DALL-E και παρόμοια A.I. εργαλεία δημιουργίας εικόνων. Είπα να τα δοκιμάσω. Κατέληξα στο Dream, γιατί είναι το πιο εύχρηστο και δεν απαιτεί να φτιάξεις λογαριασμό. Είναι πιο εθιστικό από όσο φαντάζεστε. Χωρίς να το καταλάβω, πέρασα τη μισή μέρα, φτιάχνοντας εικόνες. 
Δεν μπορώ να σχεδιάσω ή να ζωγραφίσω, ούτε για να σώσω τον πλανήτη. Αλλά μετά τις πρώτες δοκιμές, το Dream κι εγώ δημιουργήσαμε τις εικόνες που βλέπετε. Έχει τρομερό ενδιαφέρον η κάθε πτυχή αυτής της ιστορίας. Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορεί να κάνει κάθε ανθρώπινη εργασία. Ταχύτερα. Καλύτερα; Πιθανόν με τον χρόνο. Ακόμη και την τέχνη.
Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Πριν με πείτε τεχνοφοβικό, αναρωτηθήτε πόσες δυστοπίες επιστημονικής φαντασίας έχετε διαβάσει, δει ή ξέρετε πως υπάρχουν. Και πόσες ευτοπίες. Όπως είπε και ο ποιτής, το μέλλον έχει πολλή ξηρασία. Μέχρι τότε, μπορούμε ν'απασχολούμε τα εφηβικά μυαλά μας, φτιάχνοντας  πολύχρωμες εικόνες σε μικρές οθόνες, χωρίς κανένας να παρατηρεί πως το τρένο κατευθύνεται στο Νταχάου. Welcome to the desert of the real.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου