Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

The feel good hits of the summer-RocknRolla's revenge edition

Αγαπητέ rocker\metallα,ξέρω,καταλαβαίνω.Έφτασε πάλι αυτή η εποχή.Που εκτός από τη ζέστη,έχεις να υποστείς και τις καλοκαιρινές "μουσικές".Θα πας κάπου διακοπές (μεταξύ μας,αν θα πας φέτος,να μας πεις που βρήκες τα λεφτά),θ'αράξεις στη παραλία με τη παρέα ή τη κοπέλα σου και πριν προλάβεις να πάρεις τη πρώτη ανάσα ανεμελιάς,θα φας ξανά όλα τα σάπια κρέατα και όλες τις ληγμένες κονσέρβες της μουσικής,των τελευταίων 40 χρόνων.
                        Όχι άλλο τα 20-30 κωλοτράγουδα με ή χωρίς τη λέξη summer στους στίχους,όχι άλλη νερόβραστη reggae,όχι άλλα eurobeatακια-φασόν που λες και τα ξεβράζει κινέζικη βιομηχανία στα αυτιά μας (όλα είναι ίδια,σαν να υπάρχει μοντέλο αρμόνιο με επιλογή super shitty,cheapy,euro beat trash can rhythm mode)με ανάλατες βιόλες να χαζομουνίζουν στο μικρόφωνο,ντουέτο με κάποιο σκιουράκι που η φωνή του ακούγεται χιλιάδες φορές πιο gay μέσα από κάποιο εφέ.Mήπως η εγχώρια μουσική είναι καλύτερη;
                                  Η μουσική παρενδυσία συνεχίζει την ρυπαρή της επέλαση πάνω στο πτώμα της ακοής.Σκυλοdancehip-hopκλαρινοbeatια,ημεδαπά σαχλόμουνα τραγουδάνε σαν παιδάκια της πρώτης δημοτικού που συλλαβίζουν τις πρώτες τους λέξεις (Mε τη πρώ-τη μα-τιά,κεραυ-νός στ-η κα-ρδ-ιά,με το ζό-ρι τα λέ-ω τα ε-λλη-νι-κά κτλ.) ενώ κάποιος μπάμπουρας νιαουρίζει ή ραπάρει(το hip-hop είναι το καταφύγιο του κάθε ατάλαντου).
                       Αν ξανακούσω το καλοκαιράκι,θα βρω τον Πορτοκάλογλου,θα τον ακρωτηριάσω,θα τον σύρω με πρώτη μέχρι την Πάρνηθα,θα του σκουπίσω τις πληγές με σκουριασμένο γυαλόχαρτο(το χοντρό),με αλάτι(ακόμη πιο χοντρό),θα του βάλω φωτιά και θα τον σβήνω με βιτριόλι.
                         Fear not,το blog είναι εδώ,για να προτείνει τα απόλυτα καλοκαιρινά soundtrack(άσχετα αν απεχθάνεται το καλοκαίρι,την εποχή των χαζοχαρούμενων ψυχαναγκασμών,την ανθρωπόμορφη ρύπανση στις παραλίες,τη μάστιγα των ρακετών και της αβυθομέτρητης μαλακίας που φαίνεται πως με τη ζέστη εκδηλώνεται καλύτερα.Άκου καλοκαιρινή μουσική,έχετε ακούσει για χειμωνιάτικη μουσική?Όχι γιατί είναι μια πραγματική εποχή για πραγματικούς ανθρώπους και όχι για λοβοτομημένα μπρόκολα.
                         Αν έχεις πεθάνει μέσα σου,νιώθεις αρκτικές θερμοκρασίες στη ψυχή σου,κανένας καύσωνας,κανένα νησί και καμία μπόμπα δε πρόκειται να σε ζεστάνουν,το χειμώνα οι πραγματικοί άνθρωποι βρίσκουν τη ζεστασιά μέσα τους,στους δικούς τους ανθρώπους και σε όσα αγαπάνε).
                                         ΠΡΩΙ-ΠΑΡΑΛΙΑ
 Ο πιο διασκεδαστικός δίσκος στην ιστορία της ανθρωπότητας.Ο δίσκος που κάνει τετραπληγικές γριές να χτυπιούνται.Ο καλύτερος δίσκος της υπερμπάντας -και τι ειρωνεία,ο τελευταίος τους και τα τραγούδια δεν είναι καν δικά τους-.Χώστε αλύπητα,οι riffaρες να σαρώσουν κάθε φοφικοτράγουδο και θα τα στείλουν για πάντα στην μουσική χωματερή που τους αξίζει.
                             Μιλάμε για ηχητική ντόπα,θα κολυμπάτε τόσο γρήγορα που σχεδόν θα περπάτατε στο νερό.Αν παίζεται βόλει,θα χρειαστεί μετροπόντικας για να ξεθάψει τη μπάλα από τα καρφιά σας.Αν συντονιστείτε με το ρυθμό,θα γίνεται ο Μέσι της άμμου.
Αν παίζετε ρακέτες (ντροπή σας βέβαια) σας βλέπω από Ναδάλ και πάνω.
                              Τραγούδια μικρά και εθιστικά,σφηνάκια rock νέκταρ,ρεφρέν που σου κολλάνε χειρότερα κι από τσίχλα στα μαλλιά,θα κάνετε μια παραλία να χοροπηδάει σαν κερκίδα.YOU KNOW IT'S TIME TO GET THE FACTS STRAIGHT !
                                 ΑΠΟΓΕΥΜΑ-ΧΑΛΑΡΩΜΑ
 Μιλάμε για δισκάρα.Η υπεράνω περιγραφής και μουσικών ταμπελωμάτων μπάντα διασκευάζει εκπληκτικά,ψυχεδελικά -γνωστά και λιγότερο γνωστά-διαμάντια των '60s.Βάλτε το να παίζει στο δωμάτιο,μετά το μπάνιο ή ακόμα καλύτερα όταν ξυπνήσετε από τον μεσημεριανό ύπνο.
                         Ιδανικότερες συνθήκες ακρόασης,ηλιοβασίλεμα,αραχτός με παγωμένο φραπέ με Bailey's.Με το αίστημα να μοιράζεστε τη σιωπή(εξαιρετικό πρελούδιο και για sex,για lovemaking soundtrack η επόμενη πρόταση).Το απόγευμα θα αποκτήσει κινηματογραφική υφή.Οι μουσικές θα κατεβάζουν ταχύτητες στο τοπίο,θα σκηνοθετούν τις κινήσεις,θα χορογραφούν με μια μεθυστική ραθυμία,τον κάθε κομπάρσο στο δικό σου πλάνο απόλυτης χαλάρωσης και απόλαυσης.
                        Η διασκευή-υπερόπλο παντός τύπου,Everybody has been burned,μπαίνει άνετα παντού,το ηχητικό ανάλογο του James Bond,από παραλιακή και Κωλο-νάκι μέχρι Εξάρχεια και Dark Sun,αποπλανεί αισθήσεις και ξελογιάζει νευρικές απολήξεις με την ίδια ευκολία από Σαντορίνη μέχρι άγονη γραμμή.Βάζει τρίποντο όλη τη chill-out κοπριά στο καλάθι της λήθης(Chill out-lounge = μουσική για καναπεδες,γιατί μόνο άψυχα αντικείμενα μπορούν ν'αντέξουν την αφόρητη πλήξη που προκαλεί).
                          Μεταμορφώνει αργά τη δύση φθινοπωρινή,η ανάσα της βροχής μπαίνει από τις γρίλιες,ενώ το Magic Hollow θα κάνει το φεγγάρι να πέφτει σαν παγάκι στο ποτήρι,δίνοντας μια γεύση χειμώνα στο χρόνο.Τo Can you travel in the dark alone θα είναι ο μαέστρος για τα πρώτα λάγνα βλέμματα,καθώς τα Ι had too much to dream tonight και 66-5-4-3-2-1 θα ρίχνουν τους πρώτους ερωτικούς σπινθήρες.Calling out a melody,veiled within my memory,magic..
                                          AFTER HOURS
 Στη κόψη της μέθης και της νύχτας.Μετά από νυχτερινό μπάνιο.Αμέσως μετά τους Ulver.Noir ταινία στην πιο ερωτική σκηνή.Αν το σκοτάδι έγραφε μουσική,δεν θα ήταν καλύτερη από αυτήν.Οι Γερμανοί απλώνουν έναν απόλυτα ναρκωτικό καμβά για να παγιδεύσουν τις πιο ιδιωτικές στιγμές.Ηλεκτρονικοί ήχοι και jazz εις σάρκα μια,υλικά τόσο αρμονικά δεμένα σε αυτό το μουσικό κοκταίηλ που δεν τα ξεχωρίζεις,μόνο την παγωμένη γεύση που σου αφήνει.
                              Χαλαρωτικό,ατμοσφαιρικό,γλυκά χειμωνιάτικο,ιδανικοί τίτλοι τέλους για μια γεμάτη μέρα και ακόμη περισσότερο για γεμάτη νύχτα.Sunset Mission accomplished..
                                 B-SIDES 
Για τη θάλασσα σίγουρα ποζεριές ως εναλλακτική.Απο δίσκους,ανεπιφύλακτα το πρώτο Firehouse,για απόγευμα το Oceanic του Vangelis,για βράδυ ίσως το Αscenseur pour l'echafaud του Miles Davis,αλλιώς μερακλίδικες custom συλλογές.Αφήστε τη φαντασία σας να καλπάσει,απολαύστε όσες στιγμές χαλάρωσης μπορείτε,μη παίρνετε στα σοβαρά τους εαυτούς σας,ούτε και βλαμμένους που εκτονώνονται σε blogs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου