Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Κωμωδία ; Όχι ευχαριστώ.

Το είδος που βλέπω λιγότερο εδώ και πολλά χρόνια.Οι αμερικλάνικες διολισθαίνουν όλο και πιο πολύ σε ένα χιούμορ εφήβου δεκαετίας '80.
                              Hangover ;Μαλακίτσα.Horrible Bosses; Ο Farrell ήταν απίστευτος,οι 3 πρωταγωνιστές όμως ήταν κατσίφλωρες,ημίπουστες και τόσο κακοί ηθοποιοί που δε θα έπρεπε να είναι στον ίδιο πλανήτη με τον Spacey.
                                Το αναρχικό\ψυχεδελικό χιούμορ των Z.A.Z. (Airplane,Naked Gun)  έχει μεταλλαχθεί σε χυδαιότητες σεφερλικού επιπέδου.
                                Για να μη παρεξηγηθώ,δεν είμαι κανένας λόρδος σε πύργο,ούτε διανοούμενος του freddo,που βλέπω μόνο σαιξπηρικές κωμωδίες και στο τσακίρ κέφι,Yes Minister και Μonty Pythons.Kαι Ψάλτη γουστάρουμε,αλλά εδώ και πολυυυύ καιρό,οι κωμωδίες δε βλέπονται.
                                 Δεν έχει μείνει κανένας να γράψει ένα σενάριο της προκοπής,δύο ατάκες που να τρώγονται;Ο Άλεν είναι ντεφορμέ μετά τον Πράσινο Σκορπιό (το καλύτερο του τα τελευταία 20 χρόνια).Δε περιμένω να ξαναβγεί Κλουζώ και Sellers.Έστω όμως κάτι έξυπνο και με στυλ,μια Γυναικάρα με τα Κόκκινα,ένα Δε Βλέπω,δεν Ακούω τίποτα.
                                  Όσο και να στίψω το μυαλό μου,δύο κωμωδίες θυμάμαι που πραγματικά μου άρεσαν.
    Ο Thorton είναι πιο θεός από ποτέ,ο ορισμός του μαύρου,κυνικού χιούμορ,ο πιτσιρικάς ένα cartoon μεταμφιεσμένο (όχι πολύ πειστικα..) σε άνθρωπο,ο νάνος -sorry,little people- γιγάντιο γέλιο,ο Bernie Mac ημίθεος,τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Ακόμη και την τέταρτη φορά που την είδα γέλασα,μακάρι το επόμενο να βλέπεται.
                               

Η δεύτερη ταινία της Three Flavours Cornetto trilogy σκοτώνει.Λύνει χειρόφρενα,βάζει ταχύτητα δίνης και αφήνει έτη φωτός πίσω της το Shaun Of The Dead που προηγήθηκε (καλούτσικο).
                       Ο σούπερ μπάτσος Nicholas Angel παίρνει μετάθεση στο πιο ήσυχο χωριό της Αγγλίας και λίγο πριν πεθάνει από πλήξη,γαμιέται η πλάση.Ο Pegg είναι ξεκαρδιστικός.Και η παραμικρή του κίνηση,το πιο φευγαλέο ανθυπομειδίαμα απόλαυση,το σοβαρό και συγκεντρωμένο στυλ του ρόλου του που σιγά σιγά διαλύεται είναι υποδειγματικό,ο δε Frost είναι όλα τα Looney Tunes μαζί.Πραγματικά δε ξέρω πως η τρίτη ταινία θα ξεπεράσει αυτή την εξαιρετική σάτιρα ταινιών δράσης.SWAN!

                             BONUS DISK

Δε νομίζω πως ο Pegg θα ξεπεράσει ποτέ το Hot Fuzz.Εδώ όμως το παλεύει.Δύο κακομοίρηδες εκβιάζουν ιερέα και φυσικά γίνεται της βίζιτας.Δε θα πάτε για μεταμόσχευση νεφρού,αλλά έχει τις στιγμές του,ακόμα και ο φουφάκος Schwimmer δεν είναι κακός.


 Ανάθεμα αν το έχει δει κανείς αυτό.Άλλος ένας θησαυρός της πλήξης κι της αυπνοίας.'04 ή '05,κατά τις δύο το βάζω στο Σταρ.Δε το έχω πετύχει από την αρχή,ήμουν έτοιμος να το κλείσω μέχρι που πέφτει η σκηνή του σεξ.Μια κλασική στιγμή που πρέπει να βρει τη θέση της στο πάνθεον της κωμωδίας.
                              Δημιουργός της ταινίας ο Alan Spencer,γνωστός για το Sledge Hammer (προβλήθηκε από το Mega στις πρώτες του χρονιές).Ο Spencer αν δεν έχει και τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις από τα γυρίσματα,καθώς δεν είχε τον έλεγχο ούτε και τα χρήματα που ήθελε,στο Hexed έβαλε γκολ με 9 παίκτες.
                               Με προυπολογισμό $700.000 το φιλμ είχε τα τετραπλάσια έσοδα.Συνοπτικά η ιστορία έχει ως πρωταγωνιστή τον ρεσεψιονίστ Matthew,που προσπαθεί να γεμίσει την μίζερη ζωή του με ψέματα και παραμύθια.Έχει εμμονή με το μοντέλο Hexina,οι συνάδελφοι του τον παίρνουν στο ψιλό (εκτός από τη ερωτευμένη μαζί του Gloria),η ζωή του θα συνέχιζε να είναι βαρετή και αδιάφορη,μέχρι που η Hexina εμφανίζεται στο ξενοδοχείο.
                               Όσοι θυμάστε το Sledge Hammer,περίπου θα καταλάβατε τι παίζει εδώ.Χιούμορ συγγενικό των Z.A.Z.,αλλά με αρκετές ατάκες,το Hexed είναι μια παρωδία των ερωτικών θρίλερ (πολύ trendy εκείνη την περίοδο μετά το Βασικό Ένστικτο).  
                                   Β εθνική η παραγωγή,κάποια αστεία αγγίζουν τα όρια της σάχλας,όμως η ταινία έχει γέλιο.Η Christian διακωμωδεί βιτριολικά το στερεότυπο femme fatale,ο Gross είναι φάτσα, ο αστυνόμος Ferguson αστειότερος όλων.
                                    Εχει ρυθμό το Hexed και  βάζει τα γκολ του θεαματικά,δε θα πάρει το κύπελλο,είναι όμως από τις ομάδες μικρότερης κατηγορίας που πετάει έξω τα φαβορί και κερδίζει για λίγο τα μεγάλα φώτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου