Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Όχι άλλη Μποφίλιου,Ghost και Game of Thrones

Αφορμή για τη διασκευή του γνωστού ρεφρέν είναι η περιβόητη σειρά.
Η Μποφίλου είναι μια χρυσή μετριότητα,ο ορισμός της επιτήδευσης με τόνους αφρολέξ μελαγχολίας (όπως και η -wannabe-Rhianna του έντεχνοpop Ζουγανέλη).
                                Οι Ghost είναι η Lana Del Rey του metal σε softcore Slipknot έκδοση,απόρω γιατί τόσος ντόρος.Πρέπει να έχουν τον ίδιο το Σατανά manager,δεν εξηγείται αλλιώς..
                                 Κι αφού ξεπέτεξα τους κομπάρσους,πάμε στο ψητό.Το G.O.T. απέχει πολύ από το να το πεις μέτρια σειρά ή μόνο προιόν hype.Η παραγώγη είναι κινηματογραφικού επιπέδου.Η ποιότητα στις λεπτομέρειες εξαιρετική (μόνο τα μέρη που έχει γυριστεί φτάνουν),κουστούμια κτλ.
                                  Ηθοποιοί,ερμηνείες,διάλογοι,όλα υψηλού επιπέδου.Όλα καλά,αλλά..Από ένα σημείο και μετά,νομίζω πως βλέπω τσόντα,που όλοι τριγυρνάνε γυμνοί,κάνουν τρομερές δηλώσεις "θα σου δώσω τη πατοκλανίδα φλαμπέ στο χέρι,κτλ" αλλά δε βλέπεις ούτε φιλί στο στόμα.
                                    Ειδικά ο δεύτερος κύκλος είναι βασανιστικός (έχω κολλήσει στο τέταρτο επεισόδιο),σε σημείο που να μοιάζει με σαπουνόπερα εποχής.Θα κλείσω το θέμα μ'ένα διαφωτιστικό παράδειγμα.
                                     Πριν από μέρες είχε στη τηλεόραση τη πρώτη ταινία από τη τριλογία Lord Of The Rings.Τις έχω δει όλες αρκετές φορές.Κι όμως εκείνο το βράδυ έκατσα και την είδα και την ευχαριστήθηκα σαν να ήταν η πρώτη φορά.Απόρησα με τον εαυτό μου μέχρι που βρήκα τον λόγο.
                                      Με το G.O.F ένιωθα το μυαλό μου σαν αυτοκίνητο που μαρσάρει,μαρσάρει αλλά δε κινείται χιλιοστό.Ο Άρχοντας έλυσε το χειρόφρενο και όλα πήραν τον δρόμο τους.Είναι άδικη και άτοπη η σύγκριση,κατά τη ταπεινή μου άποψη όμως,η έλλειψη δράσης σκοτώνει το ενδιαφέρον στο Παιχνίδι των Θρόνων και του στερεί την ισορροπία που θα το έκανε ακόμα καλύτερο.
                                       Εν κατακλείδι,καλή,χρυσή σειρά το G.O.T.,αλλά too much oil and pancakes nothing..
    
                                     

8 σχόλια:

  1. ειναι δυσκολο να γυριστουν πολλες καλες σκηνες μαχης σε τηλεοπτικη σειρα ρε συ, πολυ ακριβες.
    παντως οπου να'ναι θα δεις μαχη(καλη μαχη) στο GOT.

    Ασχετο,το rome το εχεις δει? http://precession-of-the-equinoxes.blogspot.gr/2013/01/hail-rome-victorious.html

    ghost ακουσα το καινουργιο, επιβεβαιωσα οτι δεν τους παλευω μια, δυστυχως.

    in the mouth of madness αρκετα καλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To ξέρω,γι'αυτό έγραψα πως δεν γίνεται σύγκριση με το L.O.T.R.Είναι καλή σειρά,δε το συζητάμε,αλλά κάπου βαριέμαι.Μου το έχει πει ένας φίλος,γενικά τις βαριέμαι τις σειρές,το Game το είδα επειδή έχει λίγα επεισόδια.
    Ποιοι Ghost μωρέ,άκουγα το νέο Clutch και φύτρωσε μούσι στο αυτί,δισκάρα ασάλιωτη.Τσέκαρε και αυτό
    http://www.imdb.com/title/tt0060955/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. will do.α, διερρευσε και το warlord χθες το βραδυ στον Ακτη των Πειρατων αν σε ενδιαφερει.

      clutch το μοναδικο φετινο album(μαζι με το portal λιγο)που ακουω, πολυ μαχιμο!αν και οι 2 πλεον αναμενομενες κυκλοφοριες για μενα ειναι το καλοκαιρι χεχε(thou art lord, queens of the stone age).

      Διαγραφή
  3. Merci για το Warlord,But it's not my cup of tea.Διάβασα αυτό που έγραψες για τους Queens,λες να'ναι τόσο καλό;Περιμένω και Beggars,αν κυκλοφορούσε και σε instrumental έκδοση,θα ήταν ακόμα καλύτερα,χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν νομιζω να ειναι τοσο καλο, ελαχιστες μπαντες μπορουν να κυκλοφορησουν πανω απο ενα album του 'εννιαμιση' στν καριερα τους.αλλα θα εχουν παλι grohl στα τυμπανα, ενα καρο guests και τ οπρωτο κομματι ηταν γαμηστερουλι.ειδωμεν!

      υγ: νταφακ ιζ μποφιλιου?

      Διαγραφή
  4. Eλληνίδα αοιδός που νομίζει πως είναι η Amelie αλλά αμελεί πως είναι μέτρια και πλαστική,θα πόσταρα κάτι,άστο μη πάθουμε τίποτα μεσημεριάτικα..Ήθελα να βάλω κάτι που αντιπαθώ για να δέσει ο τίτλος ;P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. update:επειδη τα λεγαμε εδω πριν κανα μηνα, ξανακουσα-μετα απο καιρο-το infestissumam και ειναι μια χαρα album,ομολογω πως το αδικησα στν 1η ακροαση.

    το opus εξακολουθει να ειναι μπαρουφα βεβαια και εννοειται οτι το ολο hype παραμενει ενοχλητικο(και απωθητικο), αλλα επειδη η μουσικη ειναι μουσικη,το καινουργιο ειναι μια χαρα (pop)album.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Well,άκουσα σε άσχετη φάση το Body And Blood και μου φάνηκε συμπαθητικό.Το έθεσες στη σωστή βάση,pop μουσική.Αλλά επειδή υπάρχει καλύτερη από αυτή των Ghost,θα περιμένω να βγει το νέο Pierces (πραγματικά καλή pop μουσική).Cheers.

    ΑπάντησηΔιαγραφή