Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Film & TV Shows Reviews July '15

                                      Films
                             Woman in Gold
Εναδιαφέρουσα η ιστορία,η Mirren μπορεί να δώσει φινέτσα ακόμα και σε διαφημιστικό του Jumbo,αλλά βαρέθηκα ρε γαμώτο,από το μισάωρο χασμουριόμουν με όλο μου το σώμα..
                                                 Focus
Κάπου και κάτι μεταξύ κομεντί και heist film.Στυλάτο,κουλάτο,ωραίοι διάλογοι,ακόμα και ο αφόρητα μέτριος Will Smith είναι καλός,προβλέψιμη η ανατροπή,καλύτερο όλων το soundtrack.Από τα πιο διασκεδαστικά 105 λεπτά της φετινής χρονιάς.
                             Danny Collins
Ενώ ξεκινάει ωραία,με τον καλύτερο Pacino εδώ των τελευταίων ετών,καταλήγει φετένια μελό και αηδιαστικά προβλέψιμο,πετώντας στα σκουπίδια τις λίγες καλές σκηνές του και τη χημεία του πρωταγωνιστή με την Bening.Ο Pacino,σε αντίθεση με καποιους φίλους του,μπορεί ακόμα να παίξει.Τι μας λείπει θείο;Μια μεγάλη ερμηνεία σ'ένα γκανγκστερικό του Scorseze.Αμήν
                          Jupiter Ascending 
Εμένα μου άρεσε.Οκ,η πλοκή είναι ένας αχταρμάς μεταξύ Star Wars,Matrix και καμιά δεκαριά άλλων sci fi ταινιών,το θέαμα όμως κάλυπτε όλες του τις αδυναμίες.Προσπάθησε τουλάχιστον.Μπράβο στους  Wachowski που προσπαθούν συνεχώς να δημιουργήσουν κάτι διαφορετικό,σε μια εποχή που και η τελευταία ανθυποεπιτυχία έχει αποκτήσει 2 sequels,δυστυχώς όμως είναι ντεφορμέ εδώ και 12 χρόνια.Δε βλέπω να ξανακάνουν άλλη ταινία,εκτός αν ο τίτλος της αρχίζει από Matrix και τελειώνει σε 4.
                                        It Follows
Hype 0 Negative.Το μόνο που άξιζε ήταν η ιδέα για την μετάδοση της κατάρας.Κατά τ'άλλα...Αργό,βασανιστικό,ασύνδετο,αφόρητα σιωπηλό με δήθεν καλλιτεχνικά πλάνα,ρεσιτάλ πλήξης.Ούτε για το φεστιβάλ παραπληγικών Μογγολίας.Το πιο τρομακτικό με αυτή τη ταινία ήταν η έλλειψη ταλέντου.
                                Spring
Τα ίδια και χειρότερα με το It Follows.Ρε αναλφάβητοι,δείτε τις 80s ταινίες του Carpenter,μπας και μάθετε πως γίνεται.
                                       Gunman
Δε μπορώ να θυμηθώ κάποια άλλη.πρόσφατη ταινία που να χαράμισε το cast της τόσο εγκληματικά,όσο το Gunman.Kαι υπάρχει τρομερός ανατγωνισμός σε αυτό το "άθλημα".Η ταινία δεν έχει τίποτα,απολύτως τίποτα.Ούτε χαρακτήρες,ούτε πλοκή,ούτε δράση,ούτε μουσική,ούτε φωτογραφία ρε αδερφέ.Τι κι αν βασίζεται σε μυθιστόρημα.Τόσο μαλακία,που το Taken (του ίδιου σκηνοθέτη) μοιάζει καλό.
                             Α Βig Ηunt
Γιατί και οι Φινλανδοί έχουν δικαίωμα στο να γυρίζουν τριτοκλάσατες αμερικλανιές.Το ότι είναι η πιο ακριβή παραγωγή του φινλανδικού κινηματογράφου με θλίβει ακόμη περισσότερο.Δίνουν 500.000 ευρώ για τα πούρα του Samuel Jackson,γυρίζουν μαλακίες και έχουν και μούτρα να μας μιλάνε για χρέη,οι ταρανδομπήχτες,όξω ρε..
                         Run All Night
Η καλύτερη ταινία δράσης του Neeson με διαφορά.Ίσως γιατί δεν κάνει τον ατσαλάκωτο,ίσως γιατί οι χαρακτήρες έχουν λίγη ζωή μέσα τους.Αν και ο πραγματικός πρωταγωνιστής είναι η φωτογραφία.
                   Shaun the Sheep Movie
 Χωρίς να είμαι fan προηγούμενων ταινιών και της τεχνοτροπίας των δημιουργών,την ιστορία του προβάτου την απόλαυσα.Με συγκίνησε και μ'εκανε να γελάσω (η σκηνή στο εστιατόριο ίσως να είναι η πιο αστεία της χρονιάς),χωρίς διαλόγους αλλά με πολύ στυλ.Αξιολάτρευτο,αγαπησιάρικο,όπως μόνο τα -πραγματικά ξεχωριστά-κινούμενα σχέδια μπορούν.
                           Mad Max
 Δε μπορώ να θυμηθώ πιο εντυπωσιακή ταινία δράσης,εδώ και πολλαααααααά χρόνια.Μιλάμε για δύο ώρες χωρίς ανάσα,όχι απλά με το γκάζι στο πάτωμα,το πόδι τρύπησε το πάτωμα και τρέχει κι αυτό αλα Flintstones.Τόσο πολύ που κάπου κουράστηκα.
Η μεγάλη αρετή της ταινίας είναι τα χειροποίητα εφε και η ελάχιστη χρήση CGI.O Miller,παλιός μάστορας του είδους δείχνει σε όλους του καινούργιους πως γίνεται.Χωρίς κουνημένες κάμερες και άλλες τέτοιες μαλακίες.Σε μια ταινία που οι ηθοποιοί είναι σχεδόν διακοσμητικοί,δε γίνεται να μη θαυμάσεις την Theron.Με ελάχιστες λέξεις και την εξαιρετική χρήση της γλώσσας του σώματος,δίνει μια αξιομνημόνευτη ερμηνεία,σε ένα φιλμ που η ταχύτητα παρασέρνει τα πάντα.Τόσο καλή που κάνει τον συμπαθή Hardy να μοιάζει περιττός.Αξίζει να πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία της σειράς.Δείτε το στο σινεμά,από τις ελάχιστες φορές που αξίζει το κόπο.
                            Κingsman
 Άγγιξε τη γαμηστεροσύνη -χωρίς να τη φτάσει- επιπέδου Wanted και Shoot'em Up.Εντάξει,η τοποθέτηση προιόντων ήταν εντελώς ξέκωλη και για τοποθέτηση μεγάλων,αιχμηρών αντικειμένων σε πρωκτούς,αλλά χαλάλι,μόνο και μόνο για τον Colin Firth.O πιο φινετσάτος και κομψός action hero εβα και κάνει τον James Bond να μοιάζει με απολίθωμα.Δε του το'χα με τίποτα.Με δράση που στέλνει video games κλαμένα στο σπίτι τους και θεό του στυλ Firth,το Kingsman ήταν απόλαυση.
                            Chappie
Η ταινία της χρονιάς μέχρι στιγμής.Μετά το άστοχο Elyzium,ο Blomkamp επιστρέφει θριαμβευτικά.Η επιστημονική φαντασία είναι ο πιο ωραίος τρόπος να μιλήσεις για τη πραγματικότητα.Και όταν γίνεται σωστά,η αλληγορία χτυπάει πάντα κέντρο.Ο Chappie είναι ο πιο ανθρώπινος ρομποτικός χαρακτήρας που έχετε δει,είχα να συγκινηθώ έτσι με ρομπότ,από τότε που είδα τον Terminator να χάνεται στο υγρό μέταλλο.
                                           Δεν είναι District 9,αγγίζει διάφορα θέματα,χωρίς να εμβαθύνει κάπου.Ο Chappie -με τη καταπληκτική ερμηνεία του Copley- όμως,ένα παιδί που μεγαλώνει απότομα,θα μας θυμίσει με τον πιο σκληρό και τον πιο τρυφερό τρόπο,το μεγαλείο και την αθλιότητα του να είσαι άνθρωπος.Αγνοείστε τις κακές κριτικές και δείτε το.
                           Ex Machina  
 Ενώ μοιάζει με το Chappie στη βασική ιδέα,το Ex Machina παίρνει διαφορετικό δρόμο.Βαρύ,δυσκίνητο,ενίοτε φλύαρο,θυμίζει περισσότερο θεατρικό παρά ταινία.Το Chappie χρησιμοποίησε το συναίσθημα για να κεντρίσει τη λογική,με τη δράση να προσθέτει στο φιλμ ποικιλία και να το κάνει να κυλάει καλύτερα.Εδώ η λογική σερβίρεται σκέτη και στεγνή.Χωρίς εύστοχους και περιεκτικούς διαλόγους,χωρίς κάποιο ξέσπασμα,δεν τρώγεται με τίποτα.Ωραία ιδέα,βαρετή ταινία.

                           TV Shows
                    Halt And Catch Fire
   Το αγαπημένο μου αουτσάιντερ είναι υποτονικό στο δεύτερο κύκλο.Χωρίς τις εντάσεις και τους διαλόγους του πρώτου κύκλου,οι χαρακτήρες μοιάζουν στάσιμοι.Ίσως το γεγονός πως δεν δουλεύουν όλοι μαζί πια και έτσι υπάρχει λιγότερη αλληλεπίδραση,αρά και λιγότερος ηλεκτρισμός μεταξύ τους,να έχει κατεβάσει ταχύτητα στη σειρά.Βλέπεται ευχάριστα,αλλά υστερεί με τη πρώτη σεζόν.
                     Game Of Thrones
Φτάνουν τα είκοσι -επικά δε λέω- λεπτά με τους White Walkers του όγδοου επεισοδίου,να σώσουν μια κακή σεζόν;Όχι.Το G.Ο.Τ.  μου δίνει την εντύπωση πως πάει στο ρελαντί.Με τη δημοφιλία του και το hype να το κρατάνε ψηλά,μοιάζει με ομάδα που κερδίζει χωρίς να παίζει μπάλα.Οκ δε γίνεται να μαγεύεις πάντα,αλλά εδώ η ομάδα δε παίζει ποτέ.Η πλοκή σέρνεται και εξαντλείται στο ποιος θα πεθάνει.Καταλαβαίνω πως το HBO θέλει να βγάλει από το ξίγγι μύγα,το άστρο όμως θα δύσει γρήγορα αν ο επόμενος κύκλος δεν είναι πιο ουσιαστικός.
                        Penny Dreadful
  Άλλος έχει το όνομα και άλλος τη χάρη.Μετά από μια άνιση πρώτη σεζόν,με μεγάλες στιγμές αλλά και πολλές κοιλιές,η σειρά έσπειρε.Και ο τελευταίος κομπάρσος ήταν καταπληκτικός.Ερμηνείες πραγματικά ακραίες (η Ηelen McCrory μόνη της κάνει και τον πιο σκοτεινό χαρακτήρα του G.O.T. να φαίνεται Minion),ατμόσφαιρα και πραγματική πλοκή,αρχή μέση και τέλος(φοβερό το τελευταίο επεισόδιο).Heavy metal σειρά.Σπεύσατε.
                            Mr.Robot 
Από τα πιο εντυπωσιακά πρώτα επεισόδια.Σκοτεινό,πνιγηρό,μ'εναν διαφορετικό αλλά πολύ ενδιαφέρον κεντρικό χαρακτήρα,αφήνει υποσχέσεις μεγαλείου.Welcome back mr. Slater.
                          Aquarious
  Φανταστική αναπαράσταση της εποχής (late 60s),γαμώ τα soundtracks,σχώραμε όμως ρε Duchovny,είναι πιο βαρετό κι απ'το Californication.Πότε ξεκινάει το X files είπαμε;
                            Black List
Πέσαμε στη Β΄ εθνική και αν συνεχίσουμε έτσι πάμε για τα μπαράζ παραμονής.Άθλια δεύτερη σεζόν,έπρεπε να είχε τελειώσει.
                       Wayward Pines 
To ακριβώς αντίθετο του G.O.T..Ξεκινήσαμε με αργό strip tease και στο 5 επεισόδιο έγινε της πουτάνας,gang bang και bukkake μαζί.Καλό,μέχρι εκεί.
                            Hannibal   
Έχει χαθεί η ισορροπία του προηγούμενου κύκλου,μεταξύ αισθητικής και πλοκής.Γαμώ ρε παιδί μου δε λέω,αλλά μετά τις 25 φορές οι σταγόνες αίματος σε slow motion δεν είναι το ίδιο γοητευτικές.Ελπίζω να μη χαθεί η σειρά και να βρει κανάλι.Ρε Fuller το Pushing Daisies θα το ξαναδούμε ποτέ;
                      Better Call Saul 
Breaking Bad δεν είναι (τίποτα δεν είναι..) it's the second best thing όμως.Βραδυφλεγές,με κάποιες πολύ δυνατές στιγμές.Το επεισόδιο με την ιστορία του Mike,από τα καλύτερα της χρονιάς.
                     True Detective
Αν και έχουν προβληθεί μόνο 2 επεισόδια,είναι προφανές πως υστερεί του πρώτου κύκλου.Με εξαίρεση τον Farrel,οι υπόλοιποι δεν..Δε υπάρχει θέμα σύγκρισης με το δίδυμο Harrelson-McConaghey.Περισσότεροι κεντρικοί χαρακτήρες,πιο περίπλοκη ιστορία.Ενώ η πρώτη σεζόν ήταν ο θριάμβος των χαράκτηρων,ίσως η δεύτερη να κρύβει μια δυνατή πλοκή με ανατροπές.Η ατμόσφαιρα,η φωτογραφία και οι μουσικές είναι ακαταμάχητα γοητευτικές,ειδικά αν είσαι noir junkie όπως εγώ.Δε ξέρω αν φτάνουν όμως.Θα δείξει.Και κάτι για τον Vaughn.Το ότι δε κάνει το καραγκιόζη όπως στις περισσότερες ταινίες του,δε τον κάνει αυτόματα και καλό ηθοποιό.Δεν θα έπρεπε να παίζει σε σειρές όπως το True Detective,ούτε στις διαφημίσεις ανάμεσα.
                          The Brink
Ψάχνει ακόμα τα πατήματα του,όταν βρίσκει ρυθμό όμως,χορεύει και χορεύει καλά.Κάποιες απ'τις ατάκες σκοτώνουν ενώ ο Robbins είναι θεικό τρολ.


                               Ending Credits  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου