Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Films & TV Shows Reviews October 2018

                                      Movies
Mission Impossible - Fallout
Έχει δύο καλές χορογραφίες μάχης.Το κακό είναι πως οι υπόλοιπες δύο ώρες,είναι οπτικοακουστική ρύπανση μεταμφιεσμένη σε ταινία.Πρέπει να ψηφιστεί νόμος που να απαγορεύει πάνω από δύο sequels και να μην γίνονται remakes.

Ocean's Eight
Εκεί στο Hollywood νομίζουν πως βρήκαν την ιδανική συνταγή.Στο όνομα της πολιτικής ορθότητας και με πρόσχημα την φυλετική ισότητα,θα μας βομβαρδίσουν με sequel και remake,οποιασδήποτε ταινίας έχει βγει τα τελευταία 35 χρόνια.Εκτός του ότι κάνουν κακό,ευτελίζοντας πολύ σοβαρά θέματα με την απληστία τους,θα πονέσουν τα μάτια μας  από τις βλακείες που θα δούμε.To Ocean's Eight είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα προς αποφυγή.Ένα πολύ καλό καστ χαραμίζεται σε μια ανθυπομέτρια ταινία,που προσπαθεί πολύ να αγγίξει τη φινέτσα,το στυλ και το χιούμορ της αρχικής τριλογίας,χωρίς να τα καταφέρνει ποτέ.Δεν έχει να κάνει με το αν παίζουν άντρες,γυναίκες,κατσίκια ή τρανσέξουαλ πιγκουίνοι από το Πλούτωνα.Έχει να κάνει με το ότι είναι αρπαχτή.Κακογραμμένο,άψυχο και βαρετό.

Avengers Infinity War
Το καλύτερο φινάλε σε ταινία Marvel.Γίνεται ο Thanos να τους λιώσει όλους και να ησυχάσουμε;

Αnt Man And The Wasp
Αν δεν σας έφτανε το πρώτο για να καταλάβετε πόσο μαλακία είναι,με το δεύτερο θα το εμπεδώσετε.Τόσα πεταμένα λεφτά για το τίποτα...

Don't Worry,He Won't Get Far On Foot
Μέσα στις δέκα καλύτερες της χρονιάς.Βασισμένο σε πραγματική ιστορία,καταπληκτική σκηνοθεσία από τον Van Sant, όπου μέσα από την εξαιρετική οικονομία και φαντασία στη χρήση των πλάνων,αφηγείται την ζωή του John Callahan,χωρίς να γίνεται μελοδραματικός και να προσπαθεί να εκμαιεύσει τη συγκίνηση.Πολύ καλές ερμηνείες,φοβερός Phoenix,αλλά τη παράσταση κλέβει ο Jack Black.

Hearts Beat Loud
To αφόρητα indie κλισέ σώζει ο αφόρητα υποτιμημένος Nick Offerman,ο οποίος λέει τόσα πολλά όταν δεν λέει τίποτα.Με κάθε μορφασμό και κίνηση,βγάζει περισσότερο συναίσθημα και εκφραστικότητα από όσο η ταινία αξίζει.

Upgrade
Διασκεδαστικότατο sci fi action.Δεν ανακαλύπτει τη φωτιά,αλλά είναι στυλάτο,έχει χιούμορ και μερικές πολύ έξυπνες ιδέες,που το ανεβάζουν από το μέσο όρο.Πολύ καλύτερο από τις περισσότερες πολυδιαφημισμένες φετινές ταινίες δράσης.

Eight Grade 
Το φιλμ παρουσιάζει με πολύ πειστικό τρόπο,το τι σημαίνει να είσαι έφηβη το 2018.H Elsie Fisher είναι εκπληκτική,δεν ξέρω αν υποδύεται τον εαυτό της,όμως μεταφέρει τόσο καλά στον θεατή,την ασφυκτική αμηχανία και κυκλοθυμία της εφηβείας,που με εκνεύρισε.Όπως με εκνευρίζουν οι περισσότεροι έφηβοι,ειδικά στα Μ.Μ.Μ.

Hotel Artemis
Με τίτλο που θυμίζει ξενοδοχείο στην Ομόνοια,υπήρχε ποτέ περίπτωση να είναι καλό;

Hotel Transylvania 3
Από τις λιγότερο καλές ταινιών κινουμένων σχεδίων,στο δεύτερο -άνευ λόγου ύπαρξης - sequel.Γιατί επιτρέπεται ακόμα στον Adam Sandler  να κάνει ταινίες;

Mute
Θα'θελα πολύ να είμαι συγγενής πρώτου βαθμού με το Blade Runner,αλλά δεν είμαι ούτε το καθυστερημένο ανιψάκι του περιπτερά του γείτονα της ταινίας του Scott.

Low Life
Οι κριτικές μιλούσαν για συγγενή του Pulp Fiction.Οι κριτικοί μπορούν για νιοστή φορά,να πάνε να συνουσιαστούν ομαδικά,με όλους τους συγγενείς τους,μέχρι δέκατο βαθμό.

The Children Act
Τόσο flat και στεγνό που με πήρε ο ύπνος στο όνειρο που έβλεπα,αφού είχα αποκοιμηθεί βλέποντας το.

Leave No Trace
Μετά από 40 λεπτά νόμιζα πως είχαν περάσει δύο χρόνια βαριάς συμπυκνωμένης πλήξης -σαν να κάνεις σκοπιά-,σαν κώμα σε σφηνάκι.Μόλις είδα την ώρα,το έκλεισα πριν ο εγκέφαλος μου κάνει αναγκαστικά reset και  μάθω από την αρχή να αναπνέω.

Kodachrome
Μελό και προβλέψιμο,όμως η διαδρομή είναι ευχάριστη.Πολύ καλός Ed Harris,oι διάλογοι έχουν σπίθες ζωής μέσα τους.

Terminal
Θα'θελα πολύ να είμαι συγγενής πρώτου βαθμού με το Sin City,αλλά είμαι απλά άσχημο,χαζό και βαρετό,που επειδή φοράω στολή υπερήρωα,νομίζω πως έχω και τις δυνάμεις του.

Sorry To Bother You
Θα ήθελε πολύ να είναι το φετινό Get Out,αλλά δεν καταφέρνει να είναι καν μέτριο όπως αυτό.Εγκληματικά άνισο,οι όποιες καλές ιδέες -σεναριακά και σκηνοθετικά- χάνονται σε ένα πέλαγος αμηχανίας.Δε ξέρει που ακριβώς που να πάει και τι πραγματικά θα'θελε να είναι (κωμωδία,δράμα,sci fi).Για να μη το κουράζω,καμιά αμερικανική ταινία μέχρι τώρα δεν θα φτάσει στη ρίζα του προβλήματος,αν δεν αρχίζει να μιλάει για κάτι που αρχίζει από Κα και τελειώνει σε πιταλισμός.Μέχρι να συμβεί αυτό,ο συνεχίζουν να μας πρήζουν τους γεννητικούς αδένες με χαζομάρες.Sorry to bother you with my whining.

Robin Williams Come Inside My Mind
Η καλύτερη βιογραφία-ντοκιμαντέρ του 2018.Δεν γίνεται να μην συγκινηθείς,όπως και να μη γελάσεις.Το αρχειακό υλικό είναι θησαυρός.

Jane Fonda In Five Acts
Ενώ είχε ενδιαφέρον,κάπου με κούρασε.Ίσως γιατί επικεντρώθηκε περισσότερο στη προσωπική της ζωή.Παρόλα αυτά αξίζει τη προσοχή σας.

Love,Gilda
Το πιο αδύναμο εκ των τριών (αυτό ακούστηκε κάπως),ήθελα περισσότερο αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις.


Summer Of 84
Stranger Things φάση,αλλά με θέμα έναν serial killer.Meh.Άνοστο ορεκτικό μέχρι να βγει ο τρίτος κύκλος.

Hereditary
Αδιανόητη μαλακία,που μόνο οι κριτικοί θα μπορούσαν να λατρέψουν.Δεν συμβαίνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ σχεδόν σε όλη τη ταινία,και αυτό το τίποτα παίρνει τόσο στα σοβαρά τον εαυτό του,που καταντάει ξεκαρδιστικό.

American Animals
Η πραγματική ιστορία στην οποία βασίζεται το φιλμ,είναι πολύ καλή για να χαραμίζεται σε αυτή τη μετριότητα.Ίσως ένα ντοκιμαντέρ να ήταν καλύτερο.


Whitney
Φέτος είδα καλύτερα ντοκιμαντέρ από ταινίες,no plot twist here.Το Whitney δεν είναι αγιογραφία και αυτό είναι το δυνατό του σημείο.Μέσα από ένα εξαιρετικό μοντάζ,δείχνει το πόσο εύκολη και γρήγορη ήταν η πτώση της Houston.Και μιλάμε από τα πολύ ψηλά στα πάρα πολύ χαμηλά.

Tully
Η πρώτη μισή ώρα ήταν πραγματικά ένα τσουνάμι μιζέριας.Μπορεί μετά,η ταινία να είναι το αριστούργημα της χιλιετίας,αλλά δεν άντεξα.Αν η μιζέρια ήταν εξαγώγιμοι προϊόν θα ήμασταν Σαουδική Αραβία σε κέρδη.Δε χρειάζομαι και άλλη,ειδικά από φιλμ.

Billionaire Boys Club
Wolf of Wall Street από τα Lidl;Όχι ακριβώς.Σίγουρα κατώτερο από το φιλμ του Scorseze,αλλά στιλάτο και διασκεδαστικό.Το πήγε άκλαυτο λόγω Spacey,είναι μέρος του προβλήματος και όχι μέρος της λύσης.

The Death Of Superman
Ο ιός των remake έπληξε και τις animated ταινίες της Warner.Κακή δεν ήταν,αλλά δεν προσθέτει κάτι στην ιστορία,ούτε ήταν τρομερά καλύτερη από τη ταινία του 2007.

Studio 54
Πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για το πιο διαβόητο της Nέας Υόρκης.Ήθελε όμως πιο πολύ κουτσομπολιό...



                                    TV Shows
Sharp Objects
Στα χαρτιά έμοιαζε σίγουρη επιτυχία.Μίνι σειρά βασισμένη σε μυθιστόρημα.Ένας σκηνοθέτης σε όλα τα επεισόδια,ο ίδιος του καταπληκτικού Big Little Lies.Εξαιρετικό cast.Δυστυχώς τα Aιχμηρά Αντικείμενα δεν κόβουν ούτε καυτό βούτυρο.Δεν είναι,δεν πρόκειται να γίνει ποτέ και δεν φτάνει το  Big Little Lies ούτε μέχρι τον αφαλό.Επτάμιση επεισόδια που δεν γίνεται απολύτως τίποτα,η Amy Adams γυρνάει από δω και από'κει σαν καταθλιπτική γεροντοκόρη,δράση μηδέν,πλοκή υπό το μηδέν.Κάποιες λίγες σκηνές,τα τραγούδια των Zeppelin και η φανταστική ερμηνεία της Scanlen είναι τα μόνα που αξίζουν,όμως δεν φτάνουν για να σώσουν το ναυάγιο προσδοκιών.Η απογοήτευση της χρονιάς.

Maniac
Ο Fukunaga είναι από τους καλύτερους σκηνοθέτες της εποχής,αλλά δεν βλέπω πως θα ξεπεράσει το magnum opus του,τον πρώτο κύκλο του True Detective.Τυχερή συγκυρία,εξαιρετική χημεία με τον Pizzolato;Δεν είναι τυχαίο,πως κανένας από τους δύο δεν έφτασε στα ίδια επίπεδα μετά τον κοινό τους θρίαμβο.Το Maniac,παρά τη φοβερή αισθητική και την Emma Stone που κουβαλάει πάνω όλη τη σειρά,δεν ανταποκρίνεται στο hype.Ένα κουβάρι που μπλέκεται όλο και περισσότερο,επώδυνα άρρυθμο και τον ατάλαντο Johas Ηill να είναι το αλάτι στη πληγή.

 You
Από τις ευχάριστες εκπλήξεις.Γρήγορο,έξυπνο,στυλάτο.Δε ξέρω αν το εύρημα φτάνει για να κρατήσει περισσότερο από έναν κύκλο,όμως μέχρι στιγμής λειτουργεί.

American Horror Story
Έφυγε η Jessica Lange και η σειρά βούλιαξε.Έχουμε περάσει τη παρωδία εδώ και χιλιόμετρα.

Μozart In The Jungle
Η πιο υποτιμημένη σειρά,πιο έξυπνο αστείο και γοητευτικό,από το 95% των αμερικανικών κωμικών σειρών.Mάλλον για αυτό το έκοψαν.

South Park
Εδώ και τρεις σεζόν έχει γίνει πιο βαρετό κι απ'τους Simpsons.

The Simpsons
 Τώρα που σπάσατε τα ρεκόρ και έφτασε η σειρά το 30ο κύκλο,γίνεται να το κλείσουμε το μαγαζί;

Βetter Call Saul
Better Call Saul > οτιδήποτε παίζεται σε οθόνη.Και μπορεί ο τελευταίος κύκλος να ξεκίνησε λίγο νωθρά,όμως τα δύο τελευταία επεισόδια απέδειξαν για πολλοστή φορά,πως το τηλεοπτικό σύμπαν της Αλμπουκέρκης είναι με διαφορά η καλύτερη ιστορία της μικρής οθόνης.Όταν τελειώσει,το στερητικό θα είναι σχεδόν το ίδιο,όπως με το Breaking Bad.Άλλο ένα spin off;Ίσως με τον Gus αυτή τη φορά;Δε ξέρω,ιδέες πετάω..




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου