Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Οδηγός ευτυχίας , επιτυχίας και αυτοβελτίωσης για αφελείς που πιστεύουν σε αυτά

 


Οι οδηγοί ευτυχίας γίνονται ωραία σουβέρ. Χρήσιμοι να τους βάζεις στην πόρτα όταν έχει ρεύμα. Αν μπορούν να σου μάθουν κάτι, είναι πως ο μόνος τρόπος να σε βοηθήσουν είναι να γράψεις και εσύ έναν. Που ξέρεις, μπορεί να ξεχωρίσει ανάμεσα στους 10284 που κατακλύζουν τους εκδοτικούς οίκους κάθε μήνα. Γίνε πρωτότυπος, βάλε πιασάρικο τίτλο, ο καλόγερος που πούλησε τη Φεράρι του, άλλαξε φύλο, έγινε ψαράς στη Μαδαγασκάρη μοιράζεται τα μυστικά της αρμονίας μαζί σας, και άλλες τέτοιες παπαριές.

Γέμισε τις σελίδες με αόριστες γενικότητες. Όσο πιο αόριστη, τόσο το καλύτερο, σκέψου πως γράφεις ωροσκόπιο. Μην ονειρεύεσαι, γίνε το όνειρο σου, η ευτυχία είναι τόσο κοντά όσο και μακρυά, η αγάπη είναι η αλήθεια μέσα μας που περιμένει ν'ανθίσει,κτλ. You get the point.

Η ηλικία του σύμπαντος είναι 13 δισεκατομμύρια 798 εκατομμύρια έτη. Της Γης 4,6 δισεκατομμύρια έτη. Οι πρώτοι άνθρωποι εμφανίστηκαν στην Αφρική πριν 200.000 χρόνια. Δεν είσαι απλά μια αδιάφορη ασημαντότητα, είσαι κάτι λιγότερο στη νιοστή. Οπότε σταμάτα ν'ανησυχείς και απόλαυσε τη διαδρομή. Δεν είσαι ξεχωριστός, δεν είσαι διαφορετικός, δεν είσαι ούτε καν κόκκος άμμου. Σε σχέση με το σύμπαν απλά δεν υπάρχεις. Αν αυτό δεν ξεκαθαρίζει και με τις θρησκευτικές σου πεποιθήσεις, δεν πειράζει, συνέχισε να πιστεύεις στο φανταστικό σου φίλο στον ουρανό.

Σταμάτα να διαβάζεις ηλίθια site, ειδικά αυτά με μεταφυσική επίστρωση, κάνε κάνενα μπάφο, LSD, μανιτάρια, κάτι που θα ξεκλειδώσει το μυαλό σου, θα σε κάνει ν'αντιληφθείς την ασημαντότητα σου και θα σε λυτρώσει. Όχι στο αλκοόλ και σε ναρκωτικά που σε κάνουν να νιώθεις καλύτερος από ό,τι είσαι.

Δες όλα τα βίντεο του Bill Hicks στο Youtube. Διάβασε Καζαντζάκη, το λέει πολύ καλύτερα από μένα, "βρήκα πως δεν υπάρχει λύτρωση και λυτρώθηκα". Νομίζω είναι στο Αναφορά στον Γκρέκο, ίσως το καλύτερο του. 

Αν εξακολουθείς και έχεις αμφιβολίες, σκέψου το εξής: Για κάθε φιόγκο που σου πουλάει τις αερολογίες του, υπάρχουν άλλοι 1000 που δεν πέτυχαν τίποτα. Για κάθε επιτυχημένο υπάρχουν άλλοι 10000, καλύτεροι, εξυπνότεροι, πιο ταλαντούχοι που δε θα τους μάθεις ποτέ. Γι'αυτό όταν μασάς με ευχαρίστηση το δόλωμα, να θυμάσαι πως τρως και το αγκίστρι. Δε στο εξήγησε όμορφα ο Τσώρτσιλ πριν από χρόνια, ο καπιταλισμός είναι η άνιση κατανομή του πλούτου;

Αν δεν καταλαβαίνεις πως όλα έχουν να κάνουν με το κέρδος, δε θα καταλάβεις ποτέ. Ζηλεύω την αφέλεια σου, ίσως να είσαι πραγματικά ευτυχισμένος. Τα λεφτά δεν αγοράζουν την ευτυχία, μπορούν όμως να τη νοικιάσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μην ανησυχείς για τίποτα, ο κόσμος θα καταστραφεί. Δυστυχώς, όχι μια κι έξω, αλλά αργά και βασανιστικά. Σαν να σου κάνουν απονέυρωση και το αναισθητικό ξεθυμαίνει. Η αναμονή σκοτώνει χειρότερα από το ίδιο το γεγονός.

Δεν υπάρχουν συνταγές ευτυχίας και επιτυχίας. Προσπάθησε να είσαι όσο το δυνατόν λιγότερο κακός, να περνάς όσο πιο όμορφα μπορείς για να κοιμάσαι τα βράδια, χωρίς να σε στοιχειώνουν χιλιάδες σκέψεις. Και διάβαζε λιγότερο ηλίθια blogs  ;P




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου