Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Cobra Kai - The Perfect Nostalgiagasm

 


Τα τελευταία δύο χρόνια έχω σταματήσει να βλέπω σειρές. Κάπου βαρέθηκα, και ό,τι μου φάνηκε ενδιαφέρον, δε με κράτησε. Το Cobra Kai δεν είναι σειρά, είναι ιδέα. Είναι με διαφορά, η καλύτερα μεταφορά ταινίας σε σειρά. Οι δημιουργοί έδωσαν βάθος και στις πιο καρικατούρες, η πλοκή γαμάει, η δράση δέρνει, όλα είναι σερβιρισμένα με μπόλικη 80s σαντιγί, δεν παίρνει στα σοβαρά τον εαυτό του, ε τι άλλο θέλετε πια;

Βλέποντας τον τέταρτο κύκλο, έπιασα τον εαυτό μου να ενθυσιάζεται και να πορώνεται, όπως όταν έβλεπα μικρός τις 3 ταινίες, τα Rocky ή οποιαδήποτε άλλη 80s ιστορία με αουτσάιντερ. Γιατί αυτού του είδους οι ταινίες, αυτή η συνταγή τελειοποιήθηκε την δεκεατία του 80, και δεν γίνεται καλύτερα, δε γίνεται αλλιώς. Είδα και τα 10 επεισόδια απνευστί. 

Όταν το πρώτο επεισόδιο ξεκινάει με Judas Priest και αναφορά στο Rocky 3, είσαι καταδικασμένος να πετύχεις. Όταν στο 5 επεισόδιο, έχεις και αναφορά στο Rocky 4, έχεις ξεπεράσει την τελειότητα έτη φωτός.

Πoιο Matrix Ressurections, ποιο Spiderman, το Cobrai Kai είναι η σειρά που δίνει νόημα στις άθλιες ζωές μας. Ναι, το Hollywood έχει χρεωκοπήσει δημιουργικά εδώ και δεκαετίες, και το μόνο που πουλάει είναι νοσταλγία, ειδικά στους 40+, που υποτίθεται πως είναι το πιο παραγωγικό κομμάτι και έχει χρήματα για να ξοδέψει σε μαλακίες, αλλά περνάει το ζενίθ της υπάρξης του σε μια άθλια εποχή. Αλλά ποιος νοιάζεται; Μακάρι όλα τα προϊόντα νοσταλγίας να ήταν τόσο καλοφτιαγμένα σαν το Cobra Kai. Νόμιζα πως το Stranger Things ήταν το καλύτερο 80s ναρκωτικό, αλλά το Cobra Kai εξαφάνισε την προσμονή μου για την επόμενη σεζόν του.

Η συνταγή που έφτιαξε ο Stallone με το πρώτο Rocky, το αρχέτυπο του αουτσάιντερ, συνεχίζει να εμπνέει και να συπαρπάζει. Γιατί αυτό ακριβώς ήταν και το Karate Kid. Ο John G. Avildsen  (σκηνοθέτης του πρώτου Rocky και της τρολογίας Karate Kid) μπορεί να μην ήταν ο μεγαλύτερος σκηνοθέτης όλων των εποχών, όμως ήξερε να γυρίζει ταινίες που να χτυπάνε όλα τα G-spots της καρδιάς. Αν βλέπει από κάπου το Cobra Kai, σίγουρα θα χαμογελάει. Αργεί ο πέμπτος κύκλος;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου