Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Primal (2019-)

 






Το Primal είναι η καλύτερη σειρά των τελευταίων 3 ετών. 20λεπτα επεισόδια, χωρίς διάλογο, με κεντρικούς χαρακτήρες έναν πρωτόγονο άνθρωπο και έναν δεινόσαυρο. Στο χαρτί μοιάζει μέχρι και χαζό. Ο δημιουργός της σειράς, Gendy Tartakovsky (μα είναι όνομα αυτό ρε αδερφέ, ευτυχώς για δύο γράμματα δε σε λένε Tarkovsky...) είναι ιδιοφυία στο storytelling. Χωρίς ούτε μια λέξη, καταφέρνει να χωρέσει σε 20 λεπτά, δράση, πλοκή και ανάπτυξη χαρακτήρων.

Το animation είναι εκπληκτικό, η μινιμαλιστική μουσική βάζει τα κερασάκια όπου χρειάζεται. Αλλά το Primal είναι πάνω από όλα οι δύο κεντρικοί ήρωες. Αν πρέπει να το συνοψίσω σε μια πρόταση, είναι Pixar για ενήλικες. Το πως τους ενώνει η τραγωδία, πως δένονται μεταξύ τους. Θέλεις να σπάσεις την οθόνη στην ανθυποψία πως κάποιος από τους δύο θα πάθει κάτι. Το Primal πρέπει να διδάσκεται σε σχολές κινηματογράφου, για το πως να διηγηθείς μια ιστορία. 

Ο δεύτερος κύκλος κοντεύει να τελειώσει και ήδη έχω πάθει στερητικό. Ποιο House Of The Dragon, Rings Of Power και κυανοί φαλλοί...






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου